Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

De beste Apple-producten om refurbished te kopen

Auteur: iCreate
6 reacties
Apple Music


Lees verder na de advertentie

Voor een MacBook Pro 15-inch met 16 GB werkgeheugen en een SSD met 256 GB ben je bij Apple op dit moment 2799 euro kwijt. Een recente iPhone is ook vrij duur. Voor de iPhone XS Max met 64 GB betaal je maar liefst 1259 euro. In beide gevallen krijg je daar de allernieuwste hardware voor terug, maar de grote vraag is: heb je die echt nodig of voldoet de kracht van een Apple-product dat al een paar jaartjes ouder is?

Je kunt dan ervoor kiezen om tweedehands te kopen, maar nog praktischer is refurbished. Bijvoorbeeld bij een bedrijf als Forza Refurbished. Hier worden tweedehands apparaten weer helemaal opgeknapt zodat je een product krijgt dat zo goed als nieuw is. Geen last dus van de gebruikelijke ’tweedehands probleempjes’ zoals tegenvallende accuprestaties. En mocht er toch iets aan de hand zijn … bij Forza krijg je altijd twee jaar garantie. Recent kreeg dat bedrijf overigens een keurmerk zodat je zeker weet dat je waar voor je geld krijgt. Voor dit artikel heeft Forza ons gevraagd om hun aanbod goed onder de loep te nemen. Daaruit is dit lijstje ontstaan waarin we  vier refurbished Apple-producten op een rij zetten die volgens ons nog echt de moeite waard zijn.

Het gekozen aanbod is dus tot stand gekomen in samenwerking met Forza Refurbished; de inhoud van het artikel is door de redactie bepaald.

1. iPhone 8

Rode iPhone voorkant


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De iPhone 8 uit 2017 heeft nog de oude en vertrouwde vormfactor met een 4,7-inch scherm en een thuisknop met Touch ID. De randen rondom het scherm zijn net wat te dik, maar dankzij de glazen achterkant voelt deze iPhone nog vrij modern aan. Ook aan de binnenkant is alles nog prima bij de tijd: de A11 Bionic zit nog steeds in een hoop actuele Apple-apparaten en de prestaties ervan zijn uitstekend. Ook de camera doet volgens ons nauwelijks onder zijn nieuwere broers. Daarom is deze iPhone volgens ons een uitstekende refurbished keuze. Bij Forza krijg je een refurbished Apple iPhone 8 al vanaf 439 euro.

2. 15-inch MacBook Pro Retina

15_MBP_Retina_links

In 2012 kwam de eerste MacBook met Retina-scherm en usb 3.0 uit: de 15-inch MacBook Pro Retina. Dat Retina-scherm is vandaag de dag nog net zo mooi als zeven jaar terug – een goede kandidaat voor dit lijstje dus.

Als processor heeft Apple een Intel Core i7 met 2,4 GHz gebruikt. Leuk is ook de toegewijde grafische kaart Geforce GT 650M die het werk van de tragere Intel-chip overneemt zodra dat nodig is. De meest recente games kun je er niet mee spelen (vooral niet in de volledige Retina-resolutie), maar deze kaart is wel beduidend sneller dan de grafische chips van Intel – ook nieuwere. Bij Forza betaal je 1029 euro voor een refurbished 15-inch MacBook Pro Retina van begin 2013.

3. iPad 2018

iPad 2018

Op zoek naar een huis-tuin-en-keuken tablet? De iPad 2018 is jouw kandidaat. Deze lijkt enorm op de eerste iPad Air die Apple in 2013 lanceerde. Dat betekent: een 9,7-inch scherm, lichtgewicht en een thuisknop (met Touch ID). Als processor gebruikt Apple de A10 Fusion. Ondanks dat die al een paar jaartjes ouder is, werkt nog steeds bijna alles wat ook op de nieuwere iPads kan. Bij Forza krijg je een refurbished Apple iPad 2018 al vanaf 299 euro.

4. MacBook Air

nieuwe goedkopere macbook air 2018

Deze MacBook Air was bijzonder populair als lichtgewichte surf- en typemachine. Van 2015 tot 2017 had deze laptop een Intel Core i5 1,6 GHz (vijfde generatie) met Intel HD Graphics 6000, bovendien kregen de modellen Thunderbolt 2 en usb 3.0. Het grootste gemis is het ontbreken van een Retina-scherm, maar bij het oude display heb je wel iets minder last van spiegelingen. Hierdoor is deze MacBook Air een uitstekende keuze voor mensen die gewoon ‘een laptop’ willen waarmee ze ‘een beetje kunnen surfen en mailen’. Bij Forza kost een refurbished MacBook Air uit 2015 699 euro.