Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone SE 2 zakt 100 euro in prijs en is goedkoper dan ooit

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone SE 2022: eerste indruk

Wil je een nieuwe iPhone, maar hoef je niet zo nodig een superieure camera, het beste scherm of de krachtigste hardware? Dan is de iPhone SE de interessantste Apple-smartphone. Het is ook een interessant moment om een SE te kopen, want zowel de tweede als derde generatie is nu flink in prijs verlaagd.

Korting iPhone SE 2 (uit 2020)

Laten we beginnen met de tweede generatie iPhone SE 2020, het instapmodel uit april 2020. Die heeft een A13 Bionic-chip, thuisknop met Touch ID, scherm van 4,7 inch en is draadloos op te laden. Tot voor kort betaalde je er 409 euro voor, maar nu is hij op Bol.com nogal scherp geprijsd en heb je hem voor 100 euro minder.

Het gaat om een zwarte versie van de iPhone SE 2020, met 64 GB opslagcapaciteit. Voor een smartphone van Apple van 3 jaar oud is het een bijzonder lage prijs. Zeker als je de prijs vergelijkt met zijn opvolger: de derde generatie iPhone SE uit 2022. Die kost bijna 200 euro meer en is weinig vernieuwend. De processor is wat krachtiger en de camera iets beter, maar het zijn subtiele verschillen. Daarover straks meer.

iPhone SE kleuren

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de iPhone SE 2020 minder lang software-updates ontvangt. Meestal ontvangt een iPhone dat zo’n zes jaar. Dit betekent dat je de iPhone SE 2020 nog ongeveer drie jaar kunt updaten. Bij de iPhone SE 2022 is dat nog ongeveer vijf jaar. Daarna is je iPhone overigens nog steeds prima te gebruiken. Nieuwe iOS-functies moet je missen, maar je toestel ontvangt nog steeds beveiligingsupdates.

Korting iPhone SE 3 (uit 2022)

Kies je toch liever voor het nieuwere model, de derde generatie iPhone SE 2022? Ook dit toestel is tijdelijk in prijs verlaagd. Bij de meeste winkels kost hij zo’n 530 euro, maar bij Bol.com betaal je nu 50 tot 80 euro minder:

Ook deze toestellen hebben een opslagcapaciteit van 64 GB; voor de meeste mensen is dit voldoende. Zoals gezegd lijkt de iPhone SE 2022 veel op zijn voorganger. Het ontwerp is exact hetzelfde, met een 4,7-inch lcd-display en thuisknop met Touch ID. Ook heeft hij één 12 MP-camera op de rug, en een 7 MP-camera aan de voorkant.

ftr_136_event

Wel heeft de iPhone SE 3 uit 2022 een krachtigere A15 Bionic-chip, die ook te vinden is in de iPhone 13-serie. Hierdoor is het toestel iets sneller, maar een noemenswaardig verschil is het niet. Het grootste voordeel is dat de nieuwere chip hem toekomstbestendiger maakt, aangezien hij langer software-updates ontvangt. Een ander verschil is dat de nieuwste SE ondersteuning heeft van 5G. In het artikel iPhone SE 2022 vs iPhone SE 2020 lees je meer over de verschillen tussen de toestellen.

Houd rekening met dat de prijzen in online winkels – zeker bij Bol.com – flink fluctueren. Het kan zijn dat de prijzen op het moment dat je dit leest zijn gewijzigd, of dat het toestel niet meer op voorraad is. Uiteraard werken we het artikel bij zodra we dit weten. Heb je gezien dat de aanbieding niet meer klopt? Geef ons via de reacties een seintje.