Terug naar iPhone met sim only-abonnement? Hier moet je op letten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

iPhone met sim only-abonnement? Hier moet je op letten

Door Koen van Ekeren13 maart 2020 16:153 min. leestijd1

Als je je iPhone los koopt, dan neem je er vaak een sim-only abonnement bij. Je betaalt dan alleen voor de data, belminuten en sms’jes. Voor zo’n simkaart kun je bij veel providers terecht, die verschillende abonnementsvormen aanbieden. Maar welke past bij jou?

iPhone met sim only

Er zijn veel providers met sim only-abonnementen. De bekendste zijn KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele 2. Daarnaast kun je terecht bij kleinere aanbieders, zoals Hollandsnieuwe, Telfort, Simpel, Ben, Youfone en Simyo. Deze zijn vaak een stuk goedkoper. Maar naast de prijs is er meer om rekening mee te houden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dekking mobiele netwerken

Allereerst is het goed om te weten dat het mobiele bereik van de providers verschilt. In Nederland zijn er vier aanbieders met een mobiel netwerk: KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele 2. De kleinere providers die ook sim only-abonnementen aanbieden, maken gebruik van dit netwerk.

De onderlinge verschillen zijn klein. Allemaal hebben ze een uitstekend 4G-netwerk en bereiken ze ruim 95 procent van Nederland. Voor de meeste mensen doen de verschillen nauwelijks toe – tenzij je in een landelijk gebied woont. In dat geval is het slim om een kijkje te nemen naar de onderstaande dekkingskaarten. Zoom daar in op je woonplaats en controleer of de provider bij jou een goed bereik heeft.

Hoeveel mobiele data heb ik nodig?

Elke provider biedt sim-only aan in verschillende abonnementsvormen. Het aantal sms’jes en belminuten staat vaak vast; het belangrijkste verschil tussen de abonnementen is de internetbundel. Hoe meer MB’s of GB’s, hoe hoger de maandelijks prijs. Maar hoeveel heb je nodig? Open hiervoor de app van je huidige provider. Bij vrijwel alle providers vind je hier een optie waarmee je inzicht krijg in je MB-verbruik.

Voor het merendeel van de iPhone-gebruikers is een bundel van 500 MB (0,5 GB) meer dan genoeg. Gebruik je je iPhone veel om te internetten en ben je vaak onderweg, dan is het goed om boven de 2000 MB (2 GB) te zitten. Wil je buitenshuis met je iPhone live naar televisieprogramma’s of sportwedstrijden kijken? Denk dan aan 10 GB mobiele data, of ga voor een onbeperkte databundel.

Een abonnement van 1 of 2 jaar?

Bij de meeste providers kun je bij een sim-only kiezen tussen een abonnement van 1 of 2 jaar. Een langer abonnement levert meer voordeel op, maar bij een abonnement van één jaar ben je eerder vrij om te switchen naar een ander (beter) sim only abonnement. Wil je nog meer flexibiliteit? Ga dan voor een sim only die maandelijks opzegbaar is.

Goedkoopste Sim only

Nu je weet welke sim only bij jou past, is het tijd om te speuren naar het voor jou perfecte sim only-abonnement. Houd er rekening mee dat de voorwaarden van de abonnementen per provider anders zijn. De kosten buiten de bundel kunnen bijvoorbeeld verschillen, of er gelden andere prijzen voor het bellen in het buitenland.

Op de volgende pagina’s kun je terecht voor sim only abonnementen. Op moment van schrijven ben je bij KPN het duurst uit, gevolgd door T-Mobile en Vodafone. De goedkoopste sim only vind je bij Simyo, Ben en Simpel. De prijzen van de abonnementen variëren erg, dus het kan een week later weer anders zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Tja, hoeveel data je verbruikt, hangt af van wat je doet en waar (via wifi of mobiel). Op YouTube zie (en bekijk) ik steeds meer video’s in 4K. Dan doe ik met 1 GB ongeveer tien minuten. Je zou ook de Personal Hotspot functie van je iPhone kunnen gebruiken om je MacBook onderweg aan het Internet te hebben. Zinvol, kost data. Je zou ook (zoals ik) de vaste kabel kunnen opzeggen (mèt vaste telefoon en mèt “gewone” televisie), en uitsluitend mobiel verdergaan. Na bijna vier jaar ervaar ik dat nog steeds als een bevrijding (en een verlaging van mijn electriciteitsverbruik),… Lees meer »