Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 11 vs. iPhone 11 Pro (Max): we helpen je kiezen!

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iphone 11 pro max vergelijking


Lees verder na de advertentie

Gisteren heeft Apple de nieuwe iPhones van dit jaar aangekondigd. Ben je van plan om een nieuwe iPhone te kopen? Dan wil je vast weten wat de verschillen tussen het instapmodel (de iPhone 11) en de luxere iPhone 11 Pro (Max) inhouden. iPhone 11 vs iPhone 11 Pro (Max): in dit artikel benoemen we de belangrijkste verschillen, maar staan we ook even stil bij de vele overeenkomsten.

Scherm en formaat

Om maar meteen een misverstand uit de weg te ruimen: de iPhone 11 is het instapmodel maar dat betekent niet dat het het kleinste toestel is. De iPhone 11 heeft een schermdiagnonaal van 6,1 inch en valt daarmee tussen de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max in. Het gaat om Liquid Retina Display: een lcd-scherm dat doorloopt tot in de afgeronde hoeken.

De iPhone 11 Pro meet 5,8 inch en is daarmee de kleinste van de nieuwe iPhones – die compactheid zou zomaar de reden kunnen zijn om voor dit toestel te gaan. De iPhone 11 Pro Max doet zijn naam eer aan: met 6,5 inch is het de grootste van het drietal en het zou zomaar kunnen dat dat je voorkeur heeft. In beide gevallen gaat het om oled-schermen. Die hebben mooiere zwarttinten en wat meer detail, ook kun je er vanuit verschillende hoeken prima naar kijken zonder spiegeling.

Kleuren

iPhone 11 kleuren


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ben je van de kleurtjes, kies dan de iPhone 11. Verkrijgbaar in maar liefst zes kleuren: paars, groen, geel, rood zwart en wit. De eerste twee kleuren zijn dit jaar nieuw en vervangen blauw en koraal.

iPhone 11 Pro kleuren

Het kleurenspectrum van de iPhone 11 Pro (Max) is wat minder breed, maar wellicht vind je het kleurenpalet wel wat chiquer. Je kunt kiezen uit zilver, spacegrijs, goud en middernachtgroen. Die laatste kleur is nieuw.

Behuizing: materialen en looks

De iPhone 11 heeft een glimmende glazen achterkant en een aluminium frame dat daar qua kleur op is afgestemd. De iPhone 11 Pro (Max) heeft ook een glazen achterzijde, maar die heeft een matte in plaats van een glimmende afwerking. Het frame rondom het toestel is gemaakt van een iets luxer materiaal: roestvrij chirurgisch staat. Kijk je naar de zwarte rand rondom het scherm, dan valt op dat die bij de iPhone 11 een fractie grover is. Maar dan moet je de toestellen zo ongeveer naast elkaar zien.

Camera

iPhone 11 pro camera

De camera van de iPhone wordt jaar na jaar beter. De iPhone 11 heeft een dubbele camera, in plaats van een enkele zoals het instapmodel vorig jaar. De module bestaat uit een ultragroothoek en een groothoek. Hiermee kun je eindelijk zoomen zonder kwaliteitsverlies en heb je toegang tot het volledige arsenaal aan portreteffecten.

Het instapmodel twee lenzen? Dan wordt het tijd dat het toptoestel een drievoudige camera heeft. Naast dezelfde ultragroothoek en een groothoek als de iPhone 11, heeft de iPhone 11 Pro (Max) ook nog een telelens. Je moet je dan nog geen persmuskiet wanenm naar je hebt hiermee vier keer optische zoom. De beeldstabilisatie op deze camera is ook een stuk beter.

Batterijduur

De iPhone XR – het instapmodel van verleden jaar – was de iPhone met de beste batterijduur. Maar de iPhone 11 doet daar nu een schepje bovenop en gaat zeker een uur langer mee. Je kunt er 17 uur video mee afspelen. Maar de Pro en de Pro Max krijgen pas echt een boost. De batterij van de Pro gaat tot 4 uur langer mee dan die van de XS, en die van de Pro Max houdt het zelfs 5 uur langer vol dan zijn voorloper. Dat betekent 18 uur video afspelen voor de iPhone 11 Pro en 20 uur voor de iPhone 11 Pro Max.

Snellader

Zowel de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro (Max) is geschikt voor snelladen. Toch is er een belangrijk verschil. Bij de iPhone 11 wordt namelijk de gewone USB-lichtnetadapter (5 W) meegeleverd. Bij de iPhone 11 Pro (Max) zit de snellader – een USB‑C-lichtnetadapter van 18 W – in de verpakking.

Waterdichtheid

iPhone 11 waterdicht

De iPhones kunnen ieder jaar weer een stukje beter tegen water. De iPhone 11 is waterbestendig tot 30 minuten en een diepte van 2 meter. De iPhone 11 Pro houdt het net zolang vol op een diepte van tot wel 4 meter. Overigens kunnen beide telefoons tegen spetters van bijvoorbeeld koffie, thee of frisdrank.

Prijs en opslagcapaciteit

Last but not least: de prijs! Uit het voorgaan heb je al kunnen afleiden dat de iPhone 11 het instapmodel is en de iPhone 11 (Pro) Max het wat luxere model. Dat zie je ook terug in de prijs. Die hangt samen met de hoeveelheid opslag die je kiest.

Dit zijn de prijzen van de iPhone 11:

 • 64 GB – € 809
 • 128 GB – € 859
 • 256 GB – € 979

Dit zijn de prijzen van de iPhone 11 Pro:

 • 64 GB – € 1159
 • 256 GB – € 1329
 • 512 GB – € 1559

Dit zijn de prijzen van de iPhone 11 Pro Max:

 • 64 GB – € 1259
 • 256 GB – € 1429
 • 512 GB – € 1659

Overeenkomsten

Naast diverse verschillen, zijn er ook heel veel zaken die de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro met elkaar gemeen hebben. Wij hebben een aantal opvallende overeenkomsten voor je verzameld:

 • A13 Bionic‑chip met Neural Engine van de derde generatie.
 • Een voorkant die een en al scherm is, zonder thuisknop.
 • Haptic Touch – Apple neemt afscheid van 3D Touch.
 • Een snellere variant van Face ID.
 • Dezelfde 12-MP TruDepth-camera waarmee je ook ‘slowfies’ kunt maken – bewegende selfies in slowmotion.
 • Ruimtelijke audio – deze simuleert surround sound.
 • Nachtmodus voor foto’s in het donker.
 • Draadloos opladen.
 • Dual sim.
 • Portretmodus (voor én achter).

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro (Max): belangrijk bij het kiezen

Vind je het alsnog moeilijk om te kiezen, stel jezelf dan de volgende vragen

 • Wil je goede, of wil je uitmuntende foto’s maken? De iPhone 11 is qua fotografie al tot heel wat in staat. De iPhone 11 Pro (Max) vormt de overtreffende trap, dankzij de derde cameralens waarmee je verder kunt zoomen.
 • Hoeveel opslag heb je nodig? De iPhone 11 Pro (Max) heeft als enige de optie van 512 GB. Bedenk echter ook dat je iCloud-opslag kunt kopen.
 • Wat voor formaat vind je fijn? Hoe groter hoe beter? Dan wordt het de 6,5-inch iPhone 11 Pro Max. Juist een kleiner toestel? Dan kom je bij de 5,8-inch iPhone 11 Pro uit. De 6,1-inch iPhone 11 zit daar ongeveer tussenin (maar is nog steeds behoorlijk groot).
 • Van welke kleuren houd je? Vind je snoepkleurtjes mooi, dan beland je al snel bij de iPhone 11. Die heeft een glimmende glazen achterkant met een aluminium frame. De wat chiqure kleuren zijn voorbehouden aan de iPhone 11 Pro (Max). Het glas is hier mat afgewerkt en de randen zijn van rvs.
 • Batterijduur. Ook dit is een kwestie van goed-beter-best. Met de iPhone 11 aan de ene kant van het spectrum, en de iPhone 11 Pro Max aan de andere kant.
 • Wat is je budget? Je kunt al die extra functies van de Pro fantastisch vinden, maar er hangt wel een prijskaartje aan. De iPhone 11 heb je vanaf 809 euro; tel daar maar 350 euro bij op als je kiest voor een Pro-model.

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro (Max): is de strijd nog niet beslist? Je hebt sowieso nog even om na te denken. De nieuwe iPhones gaan aanstaande vrijdag in de voorverkoop. 20 september liggen ze dan ook echt in de winkel. Je kunt de iPhone kopen bij onder meer Coolblue, MediaMarkt en natuurlijk bij Apple zelf.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!