Terug naar iPad Pro kopen? Dit is waarom je beter even kunt wachten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

iPad Pro kopen? Dit is waarom je beter even kunt wachten

Door Laura Grootaarts13 februari 2020 12:383 min. leestijd1

De iPad Pro is een fantastische iPad. We sommen even op waarom. Een futuristisch design met een voorkant die grotendeels bestaat uit scherm. Een supersnelle A12X Bionic-chip die multitasken en gamen soepel doet verlopen. Een usb-c aansluiting voor het aansluiten van zo’n beetje alle mogelijke externe apparatuur. De iPad Pro kopen? Of wachten? Wij zouden zeggen: heb nog even geduld! Dit is waarom.

iPad Pro verpakking

iPad Pro kopen of wachten?

De huidige iPad Pro, de iPad Pro 2018 om precies te zijn, is verschenen in de herfst van 2018. Het is op dit moment Apple’s krachtigste iPad, ideaal voor professionele, creatieve en veeleisende gebruikers. Koop je hem nu? Dan heb je er ongetwijfeld nog jaren plezier van – de komende jaren zal Apple nog met de regelmaat van de klok iPadOS-updates uitbrengen voor deze tablet. Toch raden we je aan om hem nu niet te kopen. De kans is groot dat er op korte termijn een nieuwe iPad Pro verschijnt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

iPad Pro 2020: wat is er nieuw

De nieuwe iPad Pro heeft dezelfde looks als zijn voorganger uit 2018, maar dat design ziet er anno 2020 nog steeds uit alsof het uit de toekomst komt. De belangrijkste vernieuwingen vind je onder de motorkap. De iPad Pro 2020 heeft waarschijnlijk het volgende te bieden:

  • Een drievoudige camera aan de achterzijde. Dat levert betere foto’s op maar is ook relevant voor augmented reality. Dankzij een speciale sensor is de camera bovendien beter in staat om diepte in te schatten – wellicht kun je 3D-foto’s maken.
  • De huidige A12X Bionic-chip snel? De opvolger wordt nóg sneller en krachtiger. Het gaat waarschijnlijk om een verbeterde versie van de A13 Bionic-chip die in de meest recente iPhones zit. De naam A13X Bionic-chip ligt daarom voor de hand.
  • Als je de iPad Pro koopt, dan is de kans groot dat je hem als laptopvervanger wilt gebruiken. In dat geval overweeg je waarschijnlijk ook de aanschaf van een Smart Keyboard. Apple zou gelijk met de iPad Pro 2020 een vernieuwde versie van dit toetsenbord lanceren. Deze zou zijn uitgerust met een schaarmechanisme en achtergrondverlichting.

iPad Pro 2020 smart keyboard

Nóg een belangrijke reden om te wachten

Misschien denk je: allemaal leuk en aardig, maar de genoemde vernieuwingen zijn nou ook weer niet zó spectaculair. En ik kan nog jaren vooruit met deze aankoop. Maar dan nog is er reden om te wachten. De nieuwe iPad Pro 2020 krijgt mogelijk een prijs die vergelijkbaar is met die van de huidige Pro. Zonde om die extraatjes dan te laten liggen. Nóg een belangrijke reden om te wachten: de kans dat de iPad Pro 2018 stevig in prijs verlaagd wordt, is aanzienlijk.

En hoelang moet je dan wachten?

Het heeft er alle schijn van dat Apple de iPad Pro eind maart aankondigt. Er zijn heel veel geruchten over een keynote in die maand. Die zal overigens hoofdzakelijk in het teken staan van de iPhone SE 2 (of iPhone 9).

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPad-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Inderdaad, de 12.9″ iPad Pro uit 2018 is geweldig. In die zin, dat grenzen waarop ik stoot doorgaans niet aan dat apparaat liggen. Geldt trouwens ook voor de drie andere iPads die ik gebruik. In Nederland wordt weinig met de prijs gestunt, elders meer. Denk wel om de meegeleverde adapter (pennen, wellicht netspanning) en om mogelijke invoerrechten. Veel van mijn commentaren op het Web betreffen toetsenborden bij tablets. Ik heb allerlei toetsenborden, maar ik gebruik ze zelden. Die commentaren zullen opvallen door hun lengte, maar ik tik ze in op die iPad Pro in portrait mode op het scherm-toetsenbord. Zonodig… Lees meer »