Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Goedkope iPad kopen? Dit zijn de beste deals in mei 2023

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Goedkope iPad kopen

Hoef je niet de nieuwste iPad, en wil je gewoon een goedkope iPad kopen? Wij zetten de beste deals van dit moment op een rij – en nieuw is niet altijd beter!

Goedkope iPad kopen

Hoewel Apple een waanzinnig aanbod heeft van supersnelle en capabele iPads, is dat niet voor iedereen weggelegd. Want wat nou als je gewoon een goedkope iPad nodig hebt voor school, je studie, voor op kantoor of gewoon lekker voor op de bank? Gelukkig heeft Apple ook een paar iPad-modellen die daar goed geschikt voor zijn, en wij zetten ze voor je op een rij in de volgende prijscategorieën:

  • Onder € 400
  • € 400 tot € 550
  • € 550 tot € 650

kooptip

Let op: prijzen fluctueren. Is een iPad duurder dan in ons lijstje? Houd de prijs dan in de gaten – hij zakt vaak snel weer.

Beste iPad onder € 400: iPad – 9e generatie (2021)

Beste iPad onder 400 euro

De 9e generatie van de reguliere iPad is al jaren de budgetkoning, en dat geldt ook anno 2023. Je hebt hem doorgaans al vanaf minder dan € 350, en voor dat bedrag krijg je een 10,2-inch scherm, 64 gb opslag, en een snelle A13 Bionic-chip. Voor alledaagse taken is deze iPad perfect: hij draait je apps soepel, het schermformaat is precies groot genoeg, en je sleept hem gemakkelijk overal mee naartoe.

Door zijn prijs is hij ook verreweg de beste keuze als het om de reguliere iPad gaat. Zijn opvolger, de 10e generatie iPad (2022), is meer dan € 150 duurder – en daar krijg je eigenlijk alleen een iets snellere chip en een iets frisser design voor terug. Dat is wat ons betreft een slechte deal: ga dus gewoon de iPad (2021) als je een prettige basis-iPad zoekt!

Lees onze iPad (2021) review.

Beste iPad tussen € 400 en € 550: iPad Air – 4e generatie (2020)

Beste iPad onder 600 euro

Hoewel we geen fan zijn van de 10e generatie iPad (2022), zijn we wél een fan van de 4e generatie iPad Air (2020). Beide hebben exact dezelfde chip en hetzelfde 10,9-inch schermformaat, maar de Air heeft een paar grote voordelen. Zo heeft hij een gelamineerd en antireflectief scherm met brede kleurweergave, ondersteuning voor de magnetische Apple Pencil 2, een usb-c-poort met hoge snelheden, en ondersteuning voor het Magic Keyboard. Allemaal dingen die de normale iPad moet missen.

Het mooie is dat je deze iPad Air bij Apple kunt kopen als refurbished model. En bij Apple betekent dit ‘zo goed als nieuw’, met een gloednieuwe accu én behuizing, en zelfs garantie en optionele AppleCare. Je betaalt dan € 539 voor het model met 64 GB. Dat is minder dan voor de slechtere reguliere iPad (2022), die maar liefst € 589 kost. Dat is dus een erg goede deal. Buiten de refurbished modellen om betaal je iets meer – meestal zit je dan rond de € 600.

Lees onze iPad Air (2020) review.

Beste iPad tussen € 550 en € 650: iPad mini – 6e generatie (2021)

Beste iPad onder 700 euro

Wil je liever een extra compacte iPad? Dan is de 6e generatie iPad mini (2021) wat voor jou. En in dit geval betekent kleiner ook nog eens beter. De iPad mini heeft namelijk de beste specificaties van de iPad-modellen uit deze lijst. Zo heeft hij het scherpste display, de snelste en nieuwste chip (A15 Bionic), en als enige een flitser bij de achterste camera.

Ook ondersteunt hij net als de iPad Air de Apple Pencil 2, en heeft hij net als de Air een gelamineerd en antireflectief scherm met brede kleurweergave en een snelle usb-c-poort. Wil je dus een top-iPad op mini-formaat, dan zit je met de 6e generatie iPad mini helemaal goed.

Lees onze iPad mini (2021) review.