Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Bouw je thuisbioscoop: deze 6 producten zijn écht de moeite waard

Auteur: Sven Lamers
2 reacties


Lees verder na de advertentie

De winter begint en we gaan meer tijd binnenshuis doorbrengen, zij het met series en films, of het aanstaande WK-voetbal. Reden genoeg om de huiskamer om te bouwen tot thuisbioscoop. Met deze vijf producten wordt elke aflevering en elke wedstrijd nog leuker!

Kies een goede televisie (of projector)

Het eerste wat een thuisbioscoop nodig heeft, is een fatsoenlijk scherm om alle actie weer te geven. Al naargelang de grootte van je huiskamer raden we je verschillende soorten schermen aan. Van ‘kleine’ televisie tot reusachtige 4K-projector.

Studio & studentenkamer: Samsung The Frame QLED 32-inch (€ 586,95)


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Nee, in een klein studentenkamer hoef je zeker geen reusachtige televisie te hebben. Meestal zit je vrij dicht bij het scherm, en dan is een wat kleiner model net zo handig en bovendien goedkoper ook nog. Een uitstekend model in dit geval is de Samsung The Frame QLED 32-inch televisie. Nu lijkt 32-inch misschien wel relatief klein, maar het is wel de perfecte grootte als je zo’n anderhalve meter van het scherm vandaan zit. Ook heb je bij zo’n formaat geen 4K-resolutie nodig, waardoor de prijs klein blijft – zeker nu met Singles Day en Black Friday. Je koopt deze televisie bijvoorbeeld bij Coolblue.

Bekijk de Samsung The Frame QLED 32-inch bij Coolblue

Woonkamer & appartement: LG C1 (€ 949)

De beste televisie van het moment? Dat is de LG C1 – volgens iCreate dan. Op het 55-inch 4K-scherm op basis van OLED kun je bijna nog de afzonderlijke grassprietjes in de voetbalstadions tellen. Het formaat is perfect voor een afstand van zo’n 2,5 meter. Zelfs de speakers zijn best oké – al krijg je met de geluidsproducten onder in dit artikel wel meer waar voor je geld op dat vlak. Op dit moment is de LG C1 het goedkoopst bij Bol.com, daar kost die 949 euro.

Bekijk de LG C1 bij Bol.com

Televisiehoek & thuisbioscoop: BenQ projector W2700 (€ 1599)

Jouw huiskamer lacht over een scherm van slechts 55 inch? Wat dacht je dan van reusachtige 120 inch? Bij een gewone televisie zou dat bijna onbetaalbaar worden, maar met een 4K-projector blijft de prijs binnen de perken. Zoals de BenQ projector W2700 die je bij Teufel nu voor 1599 euro krijgt. Dankzij ondersteuning voor HDR-beelden krijg je extra veel contrast en een superhelder beeld – zelfs als je de gordijnen niet dicht hebt gedaan.

Bekijk de BenQ projector W2700 bij Teufel

Een goed geluidssysteem

Get geluid van televisies is er over het algemeen niet op vooruitgegaan sinds het vertrek van de beeldbuis. Een extern geluidssysteem is dus belangrijker dan ooit. Gelukkig is er tegenwoordig voor elk budget – en voor elke woningruimte – een goede oplossing. Hiervoor gebruiken we producten van Teufel, die op dit moment heel voordelig te krijgen zijn.

Bekijk de thuisbioscoop-aanbiedingen van Teufel

Studio & studentenkamer: Teufel Real Blue NC (€ 129,99)

Wil je vooral alleen je thuisbioscoop gebruiken en heb je weinig ruimte? Dan is een goede koptelefoon wellicht een betere keuze dan een complete geluidsinstallatie. De Teufel Real Blue NC is dan perfect. Dat ligt in eerste instantie aan het gewicht: de over-ear is vederlicht. Ook na 90 minuten voetbal voel je hem niet op je hoofd drukken. Dankzij de digitale, hybride active noise cancelling (ANC) is de koptelefoon ook ideaal bij lawaaierige buren. Met ANC luister je ruim 41 uur muziek met een volle accu en zonder ANC zelfs meer dan 55 uur. Benieuwd? Lees ook vooral onze review.

Woonkamer & appartement: Teufel Cinebar One (€ 199,99)

Een soundbar is de ultieme manier om het teleurstellende geluid van een platte tv te fixen. En de Teufel Cinebar One is daarbij een fijn budgetmodel. Je sluit hem gewoon aan op de tv met een aux- of optisch kabeltje. De zijwaartse speakers zorgen samen met de Dynamore Ultra-techniek voor een virtuele surround sound. Als de bron echte surround-sound bevat, bijvoorbeeld van Netflix, worden signalen rechtstreeks via de zijwaartse speakers verspreid. Wil je tussendoor eventjes muziek luisteren? Dan gebruik je de Teufel Cinebar One ook gemakkelijk via bluetooth.

Televisiehoek & thuisbioscoop: Teufel Ultima 40 Surround (vanaf € 699)

Heb je genoeg ruimte voor een hele speaker-installatie, dan is dat uiteindelijk altijd de beste optie. En dat hoeft niet eens extreem duur te zijn. Met de Teufel Ultima 40 Surround haal je een mooie 5.1-set in huis, met een subwoofer, middenspeaker, twee torens voor links- en rechtsvoor, en twee speakers voor de achterste kanalen. Combineer je dit met goede versterker, zoals de Denon X2700H, dan maak je optimaal gebruik van alle speakers met Dolby Atmos- en DTS-ondersteuning. Wil je dus echt het gevoel hebben dat je midden in je film of serie zit, dan zit je met deze set helemaal goed. Ook van de Ultima 40 hebben we een review.

Nog meer aanbiedingen van Teufel

Benieuwd naar nog meer geluidsaanbiedingen van Teufel? Op dit moment is bij Teufel de Novembermania gaande. Gedurende de hele maand november vind je bij de audio-experts uit Berlijn supervoordelige aanbieding.

Bekijk de Novembermania-aanbiedingen van Teufel