Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Teufel Real Blue NC koptelefoon: veel luisterplezier op een budget

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Fotoshoot


Lees verder na de advertentie

De keuze uit koptelefoons is tegenwoordig reuze. Dit kan nog wel eens overweldigend zijn, zeker wanneer talloze aanbieders beweren de nieuwste van de nieuwste functies te hebben ontwikkeld. Toch verlangt niet iedereen hiernaar: aan het eind van de dag gaat het voor sommigen vooral om de geluidskwaliteit en het comfort.

In het geval dat jij onder deze categorie valt, word je vast gelukkig van deze review voor de Real Blue NC-koptelefoon van Teufel. Zeker als je ook actieve ruisonderdrukking (noise-cancelling) wel ziet zitten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Geluid(sdicht)

Teufel Real Blue NC koptelefoon review onderkant


kooptip

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: op een doorsnee volume is de geluidskwaliteit van de koptelefoon uitstekend. Met name de heldere, hoge tonen zijn om blij van te worden. De bas mag er ook wezen, al zullen sommige muziekfanaten naar nét wat diepere klanken verlangen.

Alleen op een laag volume laat de koptelefoon nog wat te wensen over. Ook de hogere tonen zijn op dat moment namelijk niet zo scherp. Maar laten we eerlijk zijn: je schaft een koptelefoon als deze nou eenmaal niet aan om hem vervolgens op volume één te zetten.

Goed geluid is fijn, maar wellicht nog niet genoeg om het prijskaartje te rechtvaardigen. Dit is waar de actieve noise-cancelling binnen komt. En gelukkig maar: met dank aan deze ruisonderdrukking neem je volledig de controle over je persoonlijke bubbel.

Plof je na een lange dag eindelijk in de trein, maar heb je geen zin om naar de gesprekken van je medereizigers te luisteren? Negeer deze onrust dan door op de ANC-knop van je koptelefoon te drukken. Hiermee activeer je de ANC en heb je dus ook de mogelijkheid om hem uit te zetten, bijvoorbeeld om je batterij te sparen.

Comfort

Teufel Real Blue NC koptelefoon review zijkant

De Real Blue NC koptelefoon is opvouwbaar en alleen beschikbaar als over-ear versie. Die laatste bewering is helemaal gepast: de kussens bedekken je oren volledig, waardoor je compleet van de buitenwereld bent afgezonderd.

Hier merk je echter weinig tot niets van. De kussens drukken namelijk zacht op je hoofd, waardoor je met gemak een paar uurtjes met je lievelingsnummers wegdroomt of je favoriete Netflix-serie binget.

Wat wel een tikkeltje frustrerend is, is de bovenkant van de koptelefoon. Na een lange zit zakt-ie namelijk een stukje, wat tot een drukkend gevoel op je hoofd leidt. Ook wanneer je de zijkanten verstelt. Gelukkig los je dit gemakkelijk op door de koptelefoon even op te pakken en hem weer recht te zetten. Zo gefixt dus, maar wel de moeite waard om te vermelden.

Dat wegdromen is overigens geen enkel probleem: de batterij van de koptelefoon is sterk. Zelfs terwijl de active noise-cancelling geactiveerd is, gaat ‘ie namelijk al 41 uur mee. Is dit uitgeschakeld, dan is de speelduur nog indrukwekkender: maar liefst 55 uur. Het is dus een flinke uitdaging om ‘m in één zit leeg te krijgen.

Extraatjes

Teufel Real Blue NC koptelefoon review accessoires

Goed, er gaat dan wel niets boven geluidskwalitet en comfort, maar het is zonde om de extraatjes ongewaardeerd te laten.

Uiteraard is de grootste bonus dat de koptelefoon draadloos is. De bluetooth-verbinding werkt prima; het is zo gepiept om hem aan je apparaat te koppelen. En zodra je het één keer voor elkaar hebt gekregen, verbindt-ie de keren daarop bijna automatisch. Overigens is deze verbinding erg sterk: hij houdt zelfs stand wanneer je je in een andere kamer dan je apparaat bevindt.

Het schuifknopje aan de rechtse schelp is ook handig meegenomen. Deze is minuscuul en zie je haast boven het hoofd, al zou dit erg zonde zijn. Met de joystick voer je namelijk allerlei trucjes uit: schuif omhoog of omlaag om het volume aan te passen en naar links of rechts om je muziek te veranderen. Of druk hem juist in om je nummer te pauzeren. Wil je je luisteractiviteit beheersen, dan hoef je dus niet meer naar je iPhone te reiken.

Een laatste bonus: de koptelefoon is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, en wit. Voor ieder wat wils dus. Laat de naam ‘Teufel Real Blue NC’ je daarom niet misleiden!

Teufel Real Blue NC koptelefoon review: conclusie

Voor een uitstekende combinatie van comfort en geluid hoef je niet verder te zoeken dan de Teufel Real Blue NC koptelefoon. De noise-cancelling is de kers op de taart en maakt de accessoire het prijskaartje waard.

Op dit moment is de Real Blue NC bij Teufel met een early bird-korting verkrijgbaar. Hiervoor gebruik je de code J7M-U82-C44.

Pluspunten

  • Uitstekend geluid
  • Comfortabel rondom oren
  • Lange batterijduur
  • Bluetooth verbinding
  • Handig schuifknopje

Minpunten

  • Drukkend gevoel bovenkant hoofd
  • Bas kon beter