Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit zijn de 5 beste iPhone-powerbanks in 2024

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties

Met een iPhone-powerbank maakt het niet uit als je voor een langere tijd geen stopcontact in de buurt hebt. Je kunt de batterij dan meerdere keren opladen, zodat je niet zonder stroom komt te zitten. Maar wat is anno 2024 de beste iPhone-powerbank die je kunt kopen?

Lees verder na de advertentie

Beste iPhone-powerbank

Als je bijvoorbeeld op reis bent, of in de natuur, kan het lastig zijn om een plek te vinden om je iPhone op te laden. Met een powerbank is dit geen probleem. Dit is een draagbare batterij die je kunt gebruiken om je iPhone onderweg op te laden, zodat je niet afhankelijk bent van een stopcontact.

Maar welke powerbank kun je het beste kiezen? Er zijn veel verschillende merken en modellen op de markt, dus het kan moeilijk zijn om een goede beslissing te nemen. Daarom hebben we een selectie gemaakt van de 5 beste iPhone-powerbanks in 2024.

1. Anker PowerCore: de meest hoogwaardige

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Anker staat bekend om zijn betrouwbare en hoogwaardige powerbanks. Een aanrader is de PowerCore-serie (59 euro), zoals deze met een capaciteit van 20.000 mAh. Dit is genoeg om je iPhone ongeveer vier tot zes keer volledig op te laden, dus je kunt er lang mee vooruit.

De powerbank heeft twee USB-poorten. Zo kun je twee apparaten tegelijk opladen en dat gaat met de maximale snelheid van 20 W. Een nadeel is dat hij door zijn grote capaciteit ook aan de grote kant is, dus hij past niet in de broekzak.

2. Zens Powerbank Stand: beste voor op reis

De Zens Powerbank Stand (69 euro) is van het Nederlandse merk Zens. Ideaal bij deze powerbank is dat je het geïntegreerde klepje kunt uitschuiven om hem als standaard te gebruiken. Zo bekijk je gemakkelijk video’s of ben je handsfree aan het videobellen terwijl je iPhone oplaadt.

De Zens Wireless Power Bank Stand heeft een capaciteit van 10.000 mAh, wat genoeg is om je iPhone twee tot drie keer op te laden. Het design is modern en stijlvol en hij past in je broekzak. Houd wel rekening met dat het opladen van je iPhone langzaam gaat: met een vermogen van 5 W. Na een uur opladen is de accu dan zo’n 38 procent vol. Meer hierover lees je in een artikel over je iPhone snel opladen.

4. Xtorm Portable Power Pocket: powerbank met stopcontact

Niets gaat wat betreft het opladen boven een stopcontact en met de Xtorm Portable Power Pocket 70W (205 euro) heb je er altijd een bij je. Het opladen van je iPhone kan dan dus met je gewone oplader, maar er zijn ook poorten voor usb-a en usb-c.

Net als andere powerbanks van Xtorm is deze Portable Power Pocket behoorlijk robuust. Hij kan tegen een stootje, is goed beschermd tegen vuil en stof en schokabsorberend. Ideaal voor tijdens een avontuurlijke reis dus. Met een capaciteit van 19.200 mAh is er meer dan genoeg stroom om je iPhone meerdere keren op te laden. En een MacBook, ventilator of koelbox? Het kan allemaal.

4. Mophie Powerbank: beste goedkope powerbank

Wil je niet te veel geld uitgeven aan een powerbank, dan vind je er ook genoeg die twee tientjes of minder kosten. Zoals deze Mophie Powerstation (17,95 euro) van het Amerikaanse merk Mophie. De powerbank heeft zowel usb-c als usb-a, waarmee je tegelijk twee apparaten kunt opladen. Zo voorzie je naast je iPhone bijvoorbeeld ook je iPad van stroom.

De capaciteit is 5.000 mAh, ruim genoeg om je iPhone minstens één keer op te laden. Net als de meeste powerbanks is een led-indicator aanwezig, die laat zien hoeveel stroom er nog over is. Een nadeel is dat het vermogen met 10W aan de kleine kant is, waardoor het opladen niet zo snel gaat. Maar de prijs maakt veel goed.

5. Belkin MagSafe Battery Pack: beste gebruiksgemak

De Belkin MagSafe Battery Pack (44,99 euro) is perfect voor iPhones met MagSafe-ondersteuning. Dit zijn de iPhone 12 en nieuwer (de iPhone SE uitgezonderd). De Battery Pack klikt magnetisch op de achterkant van je toestel. Handig, want zo laad je de iPhone op zonder dat er een kabel aan te pas komt.

Mooi is ook het schuifje achterop, waardoor je iPhone ook te gebruiken is als standaard. Dit werkt zowel in de verticale als horizontale modus. De capaciteit is alleen niet aan de hoge kant (5000 mAh). Hiermee laad je je iPhone ongeveer één keer op. Waar je vooral voor betaalt is het gebruiksgemak. Ook is het design strak en minimalistisch.

Waar moet je op letten bij het kopen van een powerbank?

In dit artikel noemen we onze 5 favoriete powerbanks voor de iPhone, maar er zijn nog veel meer goede alternatieven. Belangrijk is in ieder geval om te kijken om naar de capaciteit (mAh). Dit geeft aan met hoeveel energie de powerbank kan opladen. Als je ook de capaciteit van je iPhone weet, weet je hoevaak de powerbank je toestel kan opladen. In het artikel Welke iPhone heeft de beste batterij? lees je wat de batterijcapaciteit is van jouw iPhone.

Vind je het belangrijk dat je iPhone snel wordt opgeladen? Controleer dan ook de stroomsterkte. Bij een powerbank met een vermogen van 20 Watt of hoger wordt je iPhone opgeladen met de hoogst mogelijke snelheid. In ongeveer een half uur is je toestel dan ongeveer voor de helft opgeladen.

Ook het gewicht en grootte is van belang, zeker als je de powerbank vaak onderweg wilt gebruiken. Wil je dat hij gemakkelijk in je broekzak past? Kies dan voor een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh of lager. Deze zijn doorgaans compact en handiger om mee te nemen dan powerbanks met een grote capaciteit.