Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze Apple-producten moet je nu níét kopen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iMac 2023 release

De iPhone 15, nieuwe Macs, nieuwe iPads: er komt heel wat aan in het najaar van 2023. En daarom zijn er ook flink wat Apple-producten die je nu absoluut moet vermijden, nu hun opvolgers voor de deur staan: dit zijn ze.

Lees verder na de advertentie

Vermijd deze Apple-producten

Hoewel het in de zomer even rustig is als het om Apple-aankondigingen gaat, barst het midden september weer los. Dan krijgen we het belangrijkste Apple-event van het jaar, met de nieuwe iPhone 15, nieuwe Apple Watch-modellen en vaak nog een paar extraatjes.

Maar dit jaar gaat het ook in oktober los met nóg een Apple-event. Daarin verwachten we nieuwe Macs, nieuwe iPad-modellen, en zelfs meerdere nieuwe AirPods. Oftewel: in het najaar gaat eigenlijk de gehele line-up van Apple op de schop. En dat betekent dat je nu sommige producten beter niet kunt kopen. Wij zetten ze op een rij, op basis van de laatste geruchten van wat er dit najaar allemaal uitkomt.

1. iPhone 14

kooptip

Laten we beginnen met de belangrijkste producten om nu te vermijden: de iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max). Die worden waarschijnlijk op 12 september al opgevolgd door de vier varianten van de iPhone 15, die dezelfde adviesprijs krijgen.

iPhone 14 kleuren

Er is heel wat nieuws bij de iPhone van dit jaar. De iPhone 15 (Plus) krijgt hetzelfde Dynamic Island als de iPhone 14 Pro, een nieuwe A16-chip, een 48-megapixel camera en een vernieuwd design met een matte achterkant. De iPhone 15 Pro (Max) krijgt extreem dunne schermranden, een periscoopcamera met 5x of 6x zoom, een nieuwe actieknop en een nóg snellere A17-chip. Ook krijgen alle modellen een usb-c-aansluiting.

De iPhone 15 is dus het wachten waard. Ook als je niet het nieuwste van het nieuwste wil, want de iPhone 14 wordt na de aankondiging van de iPhone 15 een stuk goedkoper: naar verwachting scheelt het zo’n € 100 bij Apple zelf, en bij andere verkopers zelfs honderden euro’s – na een paar maanden dan.

2. AirPods 3 en AirPods Pro

De AirPods 3 zijn al bijna twee jaar oud, en de kans is dus groot dat Apple ze dit jaar vernieuwt. We verwachten een nieuwe H2-chip voor meer slimme functies, Bluetooth 5.3 voor een stabielere verbinding, en … usb-c! Ook de AirPods Pro worden waarschijnlijk vernieuwd, maar krijgen als enige verbetering een usb-c-poort.

AirPods 3

Oftewel: het loont om even te wachten op de AirPods 4 als je op dit moment geïnteresseerd bent in de AirPods 3. Wat betreft de AirPods Pro hoef je alleen de afweging te maken of je liever een Lightning-poortje of een usb-c-aansluiting hebt – bij laatstgenoemde moet je dus een paar maanden geduld hebben.

3. Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra

De Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra worden in september vervangen door de Apple Watch Series 9 en tweede generatie Apple Watch Ultra.

watchOS 10

Verwacht geen gigantische vernieuwingen: de chip wordt bij beide modellen zo’n 30 tot 40 procent sneller, de accu gaat iets langer mee, en waarschijnlijk komen er wat nieuwe kleuropties. Zijn ze het wachten waard? Wij vinden van wel: de nieuwe chip geeft je waarschijnlijk een jaar of twee langer watchOS-updates dan oudere modellen. Je doet dus uiteindelijk een stuk langer met je Watch als je nog even wacht.

4. iPad mini 2021

Van de iPads die Apple op dit moment verkoopt, is de iPad mini het meest toe aan vernieuwing. Dit model is namelijk al twee jaar niet geüpdatet – in tegenstelling tot de andere iPads. We verwachten daarom dat hij in 2023 vernieuwd wordt.

De aankomende iPad mini krijgt een snellere chip, betere bluetooth en wifi, en … waarschijnlijk niet veel meer dan dat. Of hij het wachten waard is, is dus maar de vraag. Wel geldt ook hier: een nieuwere chip betekent dat je langer updates krijgt, en dat is wel zo fijn. Wil je dus extra lang met je iPad mini doen, dan moet je nog even wachten met je aankoop.

5. 24-inch iMac

Als laatste: de 24-inch iMac. Dit is op dit moment een van de oudste producten die Apple verkoopt. Hij werd in het voorjaar van 2021 geïntroduceerd, en is sindsdien niet meer bijgewerkt. Daardoor heeft hij nog een M1-chip (terwijl de M2 er al een jaar is), en verouderde versies van wifi en bluetooth.

iMac 2021 wallpaper

Dit jaar komt er volgens de laatste geruchten een 24-inch iMac met M3-chip om een flinke inhaalslag te maken. Ja, je leest het goed: de iMac slaat de M2 helemaal over. De nieuwe M3-chip verbruikt een stuk minder stroom dan zijn voorganger, en is tegelijkertijd een stuk sneller. Deze verbeterde iMac is dus echt het wachten waard.

Zo lang moet je wachten

Hoewel we van sommige producten precies weten tijdens welk Apple-event ze worden aangekondigd, zijn andere producten wat minder zeker. Een overzicht:

 • September:
  • iPhone 15
  • Apple Watch Series 9
  • Apple Watch Ultra (tweede generatie)
 • Oktober:
  • 24-inch iMac met M3-chip
 • Eén van de twee events:
  • AirPods 4
  • AirPods Pro met usb-c-aansluiting
  • iPad mini 2023

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!