Terug naar MacBook Air 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

MacBook Air 2022

Door Ward Edema8 juni 2022 11:304 min. leestijd

Voor het eerst in vier jaar is het ontwerp van de MacBook Air op de schop gegaan, en bijna ieder onderdeel van de Air heeft een upgrade gekregen. Wij zetten alle nieuwe features voor je op een rij in dit dossier over de MacBook Air 2022.

MacBook Air 2022 in het kort

  • Aangekondigd op 6 juni 2022, release in juli
  • Totaal nieuw ontwerp, nieuwe kleuren ‘Middernacht’ en ‘Sterrenlicht’
  • Groter 13,6-inch scherm met inkeping voor de webcam
  • Snellere M2-chip met tot 10 grafische cores
  • MagSafe 3 magnetische oplaadpoort
  • Sterk verbeterde 1080p-webcam
  • Hogere startprijs dan het vorige model, vanaf € 1519

Nieuw ontwerp en MacBook Air 2022 kleuren

MacBook Air 2022 kleuren

De MacBook Air 2022 heeft een volledig nieuw ontwerp. Het aflopende design, waarbij de achterzijde dikker is dan de voorzijde, maakt plaats voor een platter en dunner design.

Het scherm heeft net als de MacBook Pro 2021 een notch (een inkeping voor de webcam) en heeft dunnere schermranden gekregen. Ook het toetsenbord is aangepast, met grotere functietoetsen en een ronde Touch ID-sensor. De MacBook Air 2022 kleuren zijn ook vernieuwd. Naast spacegrijs en zilver is er nu sterrenlicht als vervanger voor goud, en een erg donkere Middernacht-kleur.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Nieuw Liquid Retina-display

Het scherm van de MacBook Air heeft een sprong gemaakt van 13,3 inch naar een 13,6 -inch Liquid Retina-display. De extra inches zitten bovenin het scherm, waar nu een inkeping zit voor de ingebouwde webcam, en worden helemaal gebruikt door de menubalk. Naast dat het scherm groter is, is het ook een stuk feller geworden: van 400 nits naar 500 nits. Dit is met name prettig als je in een ruimte werkt met veel omgevingslicht.

Apple M2-chip

Apple M2-chip

De MacBook Air 2022 heeft een totaal nieuwe processor: de Apple M2. Dit is de opvolger van de M1 uit 2020, die in het vorige model zat. Hij is 18% sneller, en op grafisch vlak zelfs tot 35% sneller. Ook heeft de chip nu een Media Engine, die ook al in de MacBook Pro zat, waardoor je véél sneller video’s in hoge kwaliteit kunt bewerken.

Let wel op: de Apple M2 komt verder nog niet in de buurt van de M1 Pro- en M1 Max-chips in de MacBook Pro. Die zijn nog steeds minstens 44% sneller. Verder heb je dezelfde voordelen als bij de ‘oude’ M1: superlange accuduur (18 uur), ondersteuning voor iPhone- en iPad-apps, geen wachttijd bij het wekken van je Mac, en nul ventilatoren.

Extra aansluiting

MacBook Air 2022 aansluitingen

Op het gebied van aansluitingen verandert er weinig. Je krijgt weer twee usb-c-poorten met USB 4/Thunderbolt 4 en een koptelefoonpoort. Er komt echter één poort bij: MagSafe 3. Dit is Apple’s magnetische aansluiting voor opladers die ook op de nieuwste MacBook Pro zit.

Het grote voordeel van MagSafe is dat de bijgeleverde oplaadkabel automatisch uit je Mac floept als je er per ongeluk over struikelt. MagSafe bestaat al sinds 2008, maar verdween op de MacBook Air in 2018. Wij zijn blij dat het terugkomt!

Nieuwe webcam

Dit is toch wel een flink kritiekpunt geweest de afgelopen jaren: de ingebouwde 720p-webcam van de Air. Niet alleen was de resolutie niet zo hoog, maar hij presteerde ook simpelweg slecht in omstandigheden met weinig licht.

MacBook Air 2022

De MacBook Air 2022 heeft een nieuwe 1080p-webcam. Deze zit ook al op de MacBook Pro 2021, en we kunnen uit ervaring vertellen dat deze camera véél beter is. Hij is een stuk scherper, en presteert goed met weinig licht. Essentieel voor het videobellen!

MacBook Air 2022 prijs en release

De MacBook Air 2022 heeft een flink hoger prijskaartje dan z’n voorganger wegens inflatie en chiptekorten. De startprijs van het model met 8 grafische cores, 256 GB opslag en 8 GB geheugen zit op € 1519. Maak je de sprong naar meer opslag en 10 grafische cores, dan zit je op € 1869. Daar krijg je ook een oplader bij met een extra usb-c-aansluiting.

MacBook Air 2022 MagSafe

De nieuwe MacBook Air komt uit in juli 2022. De exacte datum is nog niet bekend, dus houd onze website in de gaten voor meer nieuws, of abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De huidige MacBook Air blijft te koop na de release van het nieuwe model. Deze is beschikbaar bij Apple, en bij winkels als Coolblue en Amac.

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgend dossier
13-inch MacBook Pro
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden