Terug naar iPhone SE 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPhone SE 2022

Door Ward Edema14 februari 2023 10:093 min. leestijd

Na twee jaar wachten hebben we sinds begin 2022 eindelijk weer een nieuwe iPhone SE. Net als het model ervoor is dit de instap-iPhone met een zachte prijs. Hij lijkt veel op z’n voorganger, behalve aan de binnenkant. Maar wat is er dan precies nieuw? En hoeveel kost hij? In dit dossier lees je alles over de iPhone SE 2022.

iPhone SE 2022

iPhone SE 2022 in het kort

  • Ook bekend als iPhone SE 3 (3e generatie)
  • Aangekondigd op 8 maart 2022, beschikbaar sinds 18 maart 2022.
  • Snellere A15 Bionic-chip.
  • Ondersteuning voor 5G.
  • Hetzelfde ontwerp als z’n voorganger, wel nieuwe kleuren.
  • Nieuwe camerafuncties zoals Deep Fusion en Fotografische stijlen.
  • Prijs vanaf € 559.

Snel, sneller, snelst

De vorige iPhone SE uit 2020 was al geen traag toestel, al helemaal in vergelijking met andere smartphones rond dezelfde prijs, maar de nieuwe uitvoering doet er nog een schepje bovenop. In de iPhone SE 2022 vind je dezelfde A15 Bionic-chip als de iPhone 13, en hij heeft daarmee de op één na snelste smartphone-processor ter wereld – alleen de A16 Bionic in de iPhone 14 Pro (Max) is sneller.

A15 chip

Met deze chip gaat alles supersnel en heb je ondersteuning voor de nieuwste camerafuncties, de laatste games, machine learning-apps en meer. Bovendien is deze nieuwe processor efficiënt en gaat de accu 15% langer mee dan voorheen.

5G voor minder

Het is dé feature van de iPhone SE 2022: ondersteuning voor 5G. Hierdoor heb je onderweg snelle internetsnelheden. Daardoor wordt opeens van alles mogelijk. Een 4K-film streamen in de trein? Geen probleem. Een online game spelen vanuit het park? Game erop los. Je iPhone SE gebruiken als hotspot voor je iPad of Mac, en geen verschil merken met je verbinding thuis? Ook dat kan!

Let hierbij wel op dat je abonnement 5G ondersteunt. De meeste Nederlandse providers bieden inmiddels 5G aan, maar bij sommige abonnementen moet je hier wel extra voor betalen.

Nieuwe kleuren

iPhone SE 2022 kleuren

Het ontwerp van de iPhone SE 2022 is een bekend verhaal: een 4,7-inch scherm, thuisknop met Touch ID, afgeronde hoeken, en een glazen achterzijde met ondersteuning voor draadloos opladen. Hetzelfde als z’n voorganger dus – inclusief het ontbreken van MagSafe.

Wel zijn er twee nieuwe kleuren die helemaal passen bij de iPhone 13, iPhone 14, Apple Watch Series 7 en Apple Watch Series 8. Dit zijn Sterrenlicht en Middernacht, die het oude wit en zwart hebben vervangen.

Zelfde camera, nieuwe trucs

Over de fysieke camera van de iPhone SE 2022 hebben we weinig te vertellen, want die heeft dezelfde lens en dezelfde 12-megapixel sensor als in het vorige model. Dat betekent: gewoon een goede camera.

Door de komst van de nieuwere processor is het wel zo dat de camera wat nieuwe trucjes krijgt. Zo is er ondersteuning voor Deep Fusion, Slimme HDR 4, de Fotografische stijlen-functie van de iPhone 13 en Slofies (slowmotion-selfies). Je leest er meer over in ons artikel over de iPhone SE 2022 camera.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone SE 2022 prijs

iPhone SE 2022

De prijs van de iPhone SE 2022 is € 70 hoger dan dat van het vorige model, met name dankzij inflatie. De iPhone SE 2022 prijs komt daardoor uit op € 559. Hiervoor krijg je 64 GB opslag. Voor 128 GB of 256 GB ben je respectievelijk € 629 en € 759 kwijt. Het gaat hierbij om adviesprijzen: wil je op dit moment een iPhone SE 2022 kopen, dan zul je zien dat de prijzen een stuk lager uitvallen.

De iPhone SE 2022 is te bestellen via Apple en webshops als Coolblue en Bol.com. Bij sommige winkels is hij inmiddels dus in prijs verlaagd. Wil je weten waar hij op dit moment het voordeligst is? Check de onderstaande prijsvergelijker.

Wil je wekelijks Apple-nieuws ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Volgend dossier
iPad Pro 2022
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden