Terug naar iPhone SE 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPhone SE 2022

Door Ward Edema9 maart 2022 14:103 min. leestijd

Na twee jaar wachten hebben we in 2022 eindelijk weer een nieuwe iPhone SE. Net als het vorige model is dit de instap-iPhone met een zachte prijs. Hij lijkt veel op z’n voorganger, behalve aan de binnenkant. Maar wat is er dan precies nieuw? En wanneer kun je er eentje kopen? In dit dossier lees je alles over de iPhone SE 2022.

iPhone SE 2022

iPhone SE 2022 in het kort

  • Ook bekend als iPhone SE (3e generatie)
  • Aangekondigd op 8 maart 2022
  • Snellere A15 Bionic-chip
  • Ondersteuning voor 5G
  • Hetzelfde ontwerp als z’n voorganger, wel nieuwe kleuren
  • Nieuwe camerafuncties zoals Deep Fusion en Fotografische stijlen
  • Prijs vanaf € 529

Snel, sneller, snelst

De vorige iPhone SE was al geen traag toestel, al helemaal in vergelijking met andere toestellen rond dezelfde prijs, maar de nieuwe uitvoering doet er nog een schepje bovenop. In de iPhone SE 2022 vind je dezelfde A15 Bionic-chip als de iPhone 13, en hij heeft daarmee de snelste smartphone-processor ter wereld.

A15 chip

Met deze chip gaat alles supersnel en heb je ondersteuning voor de nieuwste camerafuncties, de laatste games, machine learning-apps en meer. Bovendien is deze nieuwe processor ontzettend efficiënt, en gaat de accu 15% langer mee dan voorheen.

5G voor minder

Het is dé feature van de iPhone SE 2022: ondersteuning voor 5G. Hierdoor heb je onderweg waanzinnig snelle internetsnelheden.

Daardoor wordt opeens van alles mogelijk. Een 4K-film streamen in de trein? Geen probleem. Een online game spelen vanuit het park? Game erop los. Je iPhone SE gebruiken als hotspot voor je iPad of Mac, en geen verschil merken met je verbinding thuis? Ook dat kan!

Let hierbij wel op dat je abonnement 5G ondersteunt. De meeste Nederlandse providers bieden inmiddels 5G aan, maar bij sommige abonnementen moet je hier wel extra voor betalen.

Nieuwe kleuren

iPhone SE 2022 kleuren

Het ontwerp van de iPhone SE 2022 is een bekend verhaal: een 4,7-inch scherm, thuisknop met Touch ID, afgeronde hoeken, en een glazen achterzijde met ondersteuning voor draadloos opladen. Hetzelfde als z’n voorganger dus – inclusief het ontbreken van MagSafe.

Wel zijn er twee nieuwe kleuren die passen bij de iPhone 13 en de Apple Watch Series 7. Dit zijn Sterrenlicht en Middernacht, die het huidige wit en zwart vervangen.

Zelfde camera, nieuwe trucs

Over de fysieke camera van de iPhone SE 2022 hebben we weinig te vertellen, want die heeft dezelfde lens en dezelfde 12-megapixel sensor als in het vorige model.

Door de komst van de nieuwere processor is het wel zo dat de camera wat nieuwe trucjes krijgt. Zo is er ondersteuning voor Deep Fusion, Slimme HDR 4, de Fotografische stijlen-functie van de iPhone 13 en Slofies (slowmotion-selfies). Je leest er meer over in ons artikel over de iPhone SE 2022 camera.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iPhone SE 2022 prijs en release

iPhone SE 2022

De prijs van de iPhone SE 2022 is € 40 hoger dan dat van het vorige model, waarschijnlijk met name dankzij inflatie. De iPhone SE 2022 prijs komt daardoor uit op € 529. Hiervoor krijg je 64 GB opslag. Voor 128 GB of 256 GB ben je respectievelijk € 579 en € 699 kwijt.

De iPhone SE 2022 is vanaf vrijdag 11 maart te bestellen via Apple en webshops als Coolblue, Bol.com en Amac. Hij wordt geleverd vanaf de week erop, op vrijdag 18 maart.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgend dossier
iPhone SE 2020
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden