Terug naar iPhone 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPhone 8

Door Laura Grootaarts20 april 2018 11:015 min. leestijd

De iPhone 8 (Plus) is de opvolger van de iPhone 7 (Plus). Apple onthulde het toestel op dinsdag 12 september 2017, tegelijkertijd met de iPhone X. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de iPhone 8.

iPhone 8 Plus

Je kunt de iPhone 8 los bestellen bij:
Belsimpel | Mediamarkt

Zoek je naar een toestel met abonnement? Kijk dan eens bij:
Belsimpel | Mobiel.nl | KPN

Daarnaast kun je een refurbished iPhone 8 kopen.

De iPhone 8 (Plus) in een notendop

 • Aankondiging op dinsdag 12 september.
 • Release 22 september 2018.
 • Draadloos oplaadbaar (en daarom een glazen behuizing), snellere A11 Bionic-chip, verbeterde camera, True Tone-display.
 • Verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud, spacegrijs en rood.
 • 64 of 256 GB opslagcapaciteit.
 • Vanafprijs iPhone 8: € 810,45, iPhone 8 Plus: 920,45.

iPhone 8 (Plus)

Maandenlang werd gedacht dat Apple zijn toptoestel van 2017 iPhone 8 zou gaan noemen, maar dat werd uiteindelijk iPhone X. Er kwam weliswaar een iPhone 8 – dat is ook waar deze pagina over gaat – maar dat is het minder spannende (en goedkopere) toestel van 2017. Het toestel is sinds de de release van de iPhone SE 2020 niet meer te koop bij Apple zelf, maar de iPhone 8 refurbished kopen kan natuurlijk ook.

iPhone 8

Eigenlijk hadden we verwacht dat het toestel dat nu iPhone 8 heet, iPhone 7s zou heten. Want zo doet Apple het gewoonlijk: er is een tweejarige cyclus voor iPhones. In het ene jaar komen ze met een compleet nieuw model met een nieuw getal in de naam. Het volgende jaar verschijnt er een afgeleide daarvan die op kleine punten is verbeterd. Die draagt hetzelfde getal in de naam, maar er wordt een s achter geplakt. Na de iPhone 7 (Plus) van 2016 zou dus logischerwijs de iPhone 7s (Plus) volgen. Maar het werd dus de 8.

Design

iPhone 8 Plus

‘Een nieuwe generatie iPhone’, zo spreekt Apple. En deze iPhone is duidelijk verwant aan zijn voorgangers. De 8 krijgt een scherm van 4,7 inch, het Plus-model heeft een 5,5-inch scherm. De iPhone is iets langer, breder en dikker dan zijn voorganger, maar de verschillen zijn minimaal en in het dagelijks gebruik merk je daar amper iets van. De thuisknop zit nog gewoon op de plek waar-ie altijd al zat. Je kunt standaard kiezen uit de kleuren zilver, goud en spacegrijs. Toch is er één verschil dat direct in het oog springt: de 8 heeft in tegenstelling tot zijn alle iPhone modellen van voorheen geen aluminium maar een glazen behuizing. Zowel de voor- als de achterzijde zijn van glas, en de panelen worden bij elkaar gehouden door een aluminium band. En dat (overigens supersterke) glas heeft alles te maken met een grote nieuwe functie: draadloos opladen.

rode iPhone

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Op 10 april verscheen er een special edition-model van de iPhone 8. Deze is rood en maakt deel uit van Apple’s (PRODUCT)RED-assortiment. Met een deel van de opbrengst hieruit, ondersteunt Apple het onderzoek naar aids. Vorig jaar was er ook een rode iPhone 7, die is inmiddels niet meer te verkrijgen – bij Apple zelf althans. De verwachting is dat de rode iPhone 8 (Plus) ook tijdelijk verkrijgbaar is. De rode iPhone 8 heeft overigens een heel andere look dan zijn voorganger van een jaar terug, omdat de voorkant dit keer niet wit maar zwart is.

Draadloos opladen

iPhone 7 vs iPhone 8: het grootste verschil zit hem in de manier van opladen. De iPhones van 2017 zijn voor het eerst draadloos oplaadbaar. Dat werkt met al bestaande draadloze Qi-opladers (die zelfs in ikea-meubels verwerkt zijn), maar ook met Apple’s eigen AirPower-mat die in 2018 verschijnt en waarmee je ook de Apple Watch en AirPods kunt opladen. Je legt je spullen op de mat en ze laden op. Ouderwets opladen via de Lightning-kabel kan ook, en snelladen is ook een nieuwe mogelijkheid maar ook daarvoor dien je aparte accessoires te kopen.

AirPower iPhone 8

A11-chip

In de iPhone 8 (Plus) huist dezelfde chip als in de iPhone X: een snelle A11 Bionic-chip. Deze bestaat uit twee ‘high-efficiency’-kernen en vier ‘low-power’-kernen. Deze zorgen ervoor dat de iPhone heel snel kan rekenen als het nodig is, maar tegelijkertijd zeer energiezuinig te werk kan gaan als er weinig te doen is. Voor meer overeenkomsten (en verschillen!) tussen de iPhone 8 en X lees je ook ons artikel iPhone 8 vs iPhone X.

Camera weer verbeterd

iPhone 8 Plus

Beide modellen hebben een 12-megapixelcamera. Maar houd je echt van fotografie, dan heeft de 8 Plus iets meer te bieden. Met de portretmodus van de dubbele camera kun je spelen met scherptediepte: wazige achtergrond, scherpe voorgrond waardoor je onderwerp nog meer de show steelt. En met Portretbelichting – nu nog in bèta – maak je fotostudio-effecten. Er zijn vijf belichtingseffecten om uit te kiezen: Natuurlijk licht, Studiolicht, Contourlicht, Toneellicht en Toneellicht Mono. Wat de effecten precies doen, zie je in de onderstaande video van Apple:

True Tone-scherm

Een andere fijne toevoeging is het True Tone-scherm. True Tone zorgt ervoor dat de kleuren op het scherm zich aanpassen aan het omgevingslicht. Wit is dus altijd wit, of je het nu bekijkt onder een tl-buis of bij kaarslicht. Dit kennen we ook al van de iPad Pro.

iPhone 8 en 8 Plus

 

iPhone 8 (Plus) prijzen

Dit zijn de adviesprijzen:

 • iPhone 8 64 GB: 539 euro
 • iPhone 8 256 GB: 589 euro
 • iPhone 8 Plus 64 GB: 920,45 euro
 • iPhone 8 Plus 256 GB: 709 euro
De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Volgend dossier
iPad 2018
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden