Terug naar iPhone 11 Pro (Max)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPhone 11 Pro (Max)

Door Koen van Ekeren16 augustus 2019 11:345 min. leestijd

In september presenteert Apple twee toptoestellen: ze heten naar verluidt de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Hier heeft Apple officieel nog niets over gezegd, maar dankzij concrete geruchten weten we al veel over de opvolger van de iPhone XS. In dit artikel praten we je bij over het verwachte design, de nieuwe functies, prijs, releasedatum en meer.

Camera-functie iPhone 11

iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

Het lijkt er sterk op dat Apple voor zowel de iPhone XS als iPhone XS een opvolger presenteert. Het formaat van de iPhones blijft hetzelfde. Het scherm van de iPhone 11 Pro meet 5,8 inch en de Max-versie doet het met een display van 6,5 inch.

Over de naamgeving van de toestellen is nog geen zekerheid. Wel gaan er geruchten dat Apple de term ‘Pro’ in de naam verwerkt. Mogelijk heet het toptoestel dus de iPhone Pro of iPhone 11 Pro. De grotere versie zou dan de iPhone Pro Max of iPhone 11 Pro Max heten. Maar het zou ook kunnen dat beide iPhones gewoon iPhone 11 Pro heten, zonder toevoeging die iets zegt over het formaat. Net zoals bij de iPad Pro: die is er ook in twee maten.

Design iPhone Pro

Dankzij concrete geruchten is er al veel bekend over het uiterlijk van de iPhone 11 Pro. Het ontwerp lijkt niet veel te verschillen met zijn opvolger. De belangrijkste verandering is de cameramodule aan de achterkant. Daar verzamelen de cameralenzen zich op een vierkante bult.

Verder verandert er niet veel. De notch (de hap uit het scherm voor de camera) is er nog steeds – en waarschijnlijk blijft hij precies even groot. Wel doet Apple mogelijk iets aan de mute-knop, de schakelaar waarmee je je iPhone op stil zet. Bij de iPhone 11 Pro zou deze rond zijn en beweeg je hem op en neer.

iPhone 11 release

Drievoudige camera

De grootste verbetering betreft dit jaar de camera. Beide toestellen zijn uitgerust met eendrievoudige camera, waarbij de derde lens een groothoeklens is. Hierdoor heb je een wijder bereik en maak je gedetailleerdere foto’s.

De derde lens maakt naar verluidt ook een unieke camera-functie mogelijk: Smart Frame. Wanneer je fotografeert of een video opneemt, legt deze functie met de derde lens een deel van de omgeving vast dat buiten beeld valt. Als iemand er op een foto niet helemaal op staat, kun je de foto in de nabewerking dus nog redden door voor een wijder beeld te kiezen.

Ook de selfie-camera krijgt mogelijk een upgrade: die zou een lens hebben met 12-megapixel. Nu heeft de voorste camera van de iPhone XS nog 7-megapixelcamera. Hierdoor schiet je niet alleen scherpere foto’s, maar verbetert Face ID ook bij situaties met weinig licht.

Tweezijdig draadloos opladen

Een andere grote verbetering is dat de iPhone in staat zou zijn om andere apparaten draadloos op te laden. Hiermee functioneert je iPhone als een soort Qi-standaard. Andere apparaten met Qi-technologie laad je dan op door ze op de achterkant van de iPhone te leggen. Dit kan bijvoorbeeld met de AirPods in oplaadcase, een Apple Watch of zelfs een andere iPhone.

Andere verbeteringen

Verder zijn er nog allerlei andere (kleinere) verbeteringen die mogelijk naar de iPhone Pro 2019 komen. We zetten ze op een rij:

  • De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo rekent op grotere batterijen bij de iPhones. De capaciteit van de iPhone 11 Pro Max zou met 10 tot 15 procent toenemen. Bij zijn kleinere broer neemt het zelfs met 20 tot 25 procent toe.
  • Door een nieuwe chip krijgt Face ID een flinke upgrade. De technologie voor gezichtsherkenning kan hierdoor beter overweg met slechtere lichtomstandigheden, zoals fel zonlicht.
  • Door een Ultra Wide-Band (UWB) zijn de iPhones beter geschikt voor indoor-navigatie.
  • De camera-lenzen hebben een speciale black coating-technologie, waardoor ze minder opvallen.
  • Apple lijkt afscheid te nemen van 3D Touch. In plaats daarvan krijgen de iPhones Haptic Touch, waarbij je niet harder, maar langer op het scherm duwt.

iphone 2019 dummy

iPhone 11 Pro prijs

We verwachten dat Apple vasthoudt aan de prijzen die de Phone XS en iPhone XS na de onthulling hadden. Dat zou betekenen dat dit de iPhone 11 Pro prijzen worden:

  • iPhone 11: € 1.159.
  • iPhone 11 Max: € 1.259.

Releasedatum

Het is zo goed als zeker dat de iPhone 11 release op vrijdag 20 september valt. Vanaf dit moment liggen de toestellen in de winkels, of worden ze thuis bezorgd. Doorgaans kun je één week vooraf beginnen met pre-orderen, dit jaar zou dat dan op 13 september zijn.

De onthulling gebeurt nog eerder. Traditioneel doet Apple dat in de tweede week van september, op dinsdag of woensdag. Dit jaar vallen die dagen op 10 en 11 september. Waarschijnlijk kiest Apple voor de dinsdag, omdat 11 september nog gevoelig ligt. Volgens de laatste geruchten wordt het dinsdag 10 september. Waarschijnlijk presenteert Apple dan ook het nieuwe instapmodel van dit jaar, de iPhone XR 2019.

iCreate 111
iCreate 111
Is jouw Mac al klaar voor Catalina?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws over de iPhone 11 Pro? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Volgend dossier
iPhone 2019
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden