Terug naar Apple Watch Series 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

Apple Watch Series 8

Door Laura Grootaarts7 september 2022 12:553 min. leestijd

De Apple Watch Series 8 is er! Tijdens het Apple-event in september heeft Apple de nieuwe versie van zijn slimme horloge aangekondigd. Dit moet je erover weten.

Apple Watch SE

Releasedatum Apple Watch Series 8

De Apple Watch werd aangekondigd op 7 september, tijdens het event waarin ook de iPhone 14 is aangekondigd. Hij is sinds dezelfde dag ook te pre-orderen en verschijnt op 16 september in de winkels.

Apple Watch 8-ontwerp

Net als bij de Apple Watch Series 7 een jaar eerder waren er in aanloop naar het event heel veel geruchten over een revolutionair design voor de Apple Watch Series 8. Dat bleek uiteindelijk niet helemaal waar, toch zijn er de nodige vernieuwingen. Zo is het scherm nog ietsjes groter geworden. Nu mag je het écht over een randloos scherm hebben.

Formaat

Doorgaans verschijnt een nieuwe Apple Watch in twee formaten, en dat is dit jaar niet anders. Er is een 41 mm- en een 45 mm-versie. De grotere versie heeft weer een net wat grotere batterij en een groter scherm uiteraard, maar voor de rest zijn er geen verschillen.

S8-chip

De Apple Watch Series 8 krijgt een S8-chip. Die heeft naar grotendeels dezelfde specificaties als de S7 van vorig jaar. En die was eigenlijk weer identiek aan de S6 van het jaar daarvoor. We verwachte dus geen grote sprongen qua snelheid en efficiëntie.

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Energiebesparingsmodus

Een van de functies voor de Apple Watch Series 8 is een energiebesparingsmodus zoals we die al kennen van onder meer de iPhone. Achtergrondtaken worden op een laag pitje gezet, en je kunt langer vooruit met een batterijlading. Véél beter dan de huidige spaarstand, want daarmee schakel je eigen je horloge uit – alleen de tijd is dan nog zichtbaar.

Nieuwe gezondheidsfuncties

De Apple Watch krijgt steeds meer gezondheidsfuncties. Niemand kijkt er nog van op dat je een hartfilmpje maakt met je Apple Watch, of dat je horloge automatisch de nooddiensten inlicht als je hard gevallen bent en niet meer beweegt.

De Apple Watch Series 8 krijgt een supernauwkeurgie temperatuursensor. Deze kan schommelingen in je lichaamstemperatuur registreren. Deze functie is vooral bedoeld voor vrouwen om hun cyclus bij te houden. Je houdt ermee je vruchtbare (en onvruchtbare) dagen bij.

Verder is er ‘Darcrash-detectie’. Er zitten allerlei sensoren in de Apple Watch die beweging en snelheid meten, en een nieuwe G-krachtensensor is in staat zijn om een botsing te herkennen. Net zoals bij valdetectie gaat je horloge daarna de hulpdiensten inschakelen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Apple Watch Series 8 is vanaf 7 september te pre-orderen. De prijs van de Apple Watch Series 8 begint bij 499 euro voor de GPS-versie, of 619 euro voor de GPS+Cellular-versie.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen rondom de Apple Watch Series 8? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Volgend dossier
iMac Pro 2023
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden