Terug naar Apple Watch Series 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

Apple Watch Series 8

Door Laura Grootaarts28 juni 2022 12:553 min. leestijd

De Apple Watch Series 8 komt eraan! Het kan niet meer heel lang duren voordat de nieuwe generatie van Apple’s slimme horloge gelanceerd wordt.

Apple Watch Series 8

Afbeelding: Behance

Wanneer mag je de Apple Watch Series 8 verwachten? En wat is er zoal nieuw? Hoewel er officieel nog niks bevestigd is over deze smartwatch, weten we toch al behoorlijk wat. Je leest het in dit dossier.

Apple Watch Series 8 release date

De Apple Watch wordt doorgaans aangekondigd in september, tijdens het event waarin ook de nieuwe iPhone wordt aangekondigd. Meestal ligt hij vrij snel daarna in de winkels.

Apple Watch 8 design

Vorig jaar werd van de Apple Watch Series 7 verwacht dat hij een compleet nieuw design zou krijgen. Dat gebeurde uiteindelijk niet – hoewel het schermformaat wel ietsje groter werd. De geruchten over een vlakke Apple Watch zijn echter nooit helemaal verstomd, en mogelijk is het Apple Watch Series 8 design wél vlak.

Formaat

Doorgaans verschijnt een nieuwe Apple Watch in twee formaten, maar mogelijk is er dit jaar een derde Apple Watch formaat. Het zou gaan om een extra groot formaat Apple Watch, naast de al bestaande maten van 41 en 45 mm.

Rugged edition

Beoefen je een extreme sport? Van de Apple Watch Series 8 wordt verwacht dat deze in een extra stevige ‘explorer edition’ verschijnt. Deze is bedoeld voor atleten, hikers en anderen die hun Watch onder meer extreme omstandigheden willen gebruiken. Er zou bijvoorbeeld stevig rubber gebruikt worden.

S8 chip

De Apple Watch Series 8 krijgt mogelijk een S8-chip. Die heeft naar verluidt dezelfde specificaties als de S7 van vorig jaar. En die was eigenlijk weer identiek aan de S6 van het jaar daarvoor. Verwacht dus geen grote sprongen qua snelheid en efficiëntie. Waarschijnlijk krijgt de Apple Watch Series 9 volgend jaar wel een snellere chip.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Energiebesparingsmodus

Een van de functies die verwacht wordt voor de Apple Watch Series 8, is een energiebesparingsmodus zoals we die al kennen van onder meer de iPhone. Achtergrondtaken worden op een laag pitje gezet, en je kunt langer vooruit met een batterijlading. Véél beter dan de huidige spaarstand, want daarmee schakel je eigen je horloge uit – alleen de tijd is dan nog zichtbaar.

Nieuwe gezondheidsfuncties

Apple Watch thermometer

De Apple Watch krijgt steeds meer gezondheidsfuncties. Niemand kijkt er nog van op dat je een hartfilmpje maakt met je Apple Watch, of dat je horloge automatisch de nooddiensten inlicht als je hard gevallen bent en niet meer beweegt.

Van de Apple Watch Series wordt verwacht dat deze een thermometer krijgt. Deze kan schommelingen in je lichaamstemperatuur registreren. Deze functie zou vooral bedoeld zijn voor vruchtbaarheidsplanning bij vrouwen.

Verder is er mogelijk ‘car crash detectie’. Er zitten allerlei sensoren in de Apple Watch die beweging en snelheid meten, en die zouden in staat zijn om een botsing te herkennen. Net zoals bij valdetectie zou je horloge daarna de hulpdiensten kunnen inschakelen.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen rondom de Apple Watch Series 8? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Volgend dossier
MacBook Air 2022
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden