Terug naar AirPods 2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

AirPods 2

Door Maurice Snijders2 februari 2023 12:023 min. leestijd

De AirPods 2 werden geïntroduceerd in 2019 en zijn herkenbaar aan de lange steeltjes. Ze zijn iets minder goed dan de nieuwere AirPods 3, maar wel beter geprijsd. Dit moet je weten over de tweede generatie AirPods.

AirPods 2

AirPods 2: vernieuwingen

Met AirPods luister je naar muziek, voer je telefoon- en videogesprekken en geef je commando’s aan Siri – allemaal draadloos. Met de handige meegeleverde case neem je ze overal mee naartoe en worden ze tegelijkertijd opgeladen. Uiteindelijk moet je de case zelf uiteraard wel weer opladen. Het koppelen van de AirPods met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gaat snel en gemakkelijk, zelfs als je vaak wisselt tussen meerdere Apple apparaten en met de AirPods 2 gaat dat sneller dan bij de AirPods van de eerste generatie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De AirPods 2 werden geïntroduceerd in 2019 en je herkent ze aan de lange steeltjes. De oordopjes worden geleverd met een hoge, smalle oplaadcase die er nagenoeg hetzelfde uitziet als die van de vorige generatie. De oordopjes detecteren wanneer je ze in hebt en pauzeren de muziek automatisch wanneer je ze uit doet.

release AirPods 2

Verschillen met AirPods 3

Met de tweede generatie AirPods luister je tot 5 uur naar muziek, een uurtje korter dan met de AirPods 3. De meegeleverde case heeft een accuduur van 19 uur, wat 5 uur korter is dan de case van de AirPods 3. Verder zijn de AirPods 2 in tegenstelling tot de AirPods 3 niet spatwaterbestendig.

Wil je meer weten over de verschillen tussen de AirPods 2 en 3? Lees dan het artikel AirPods 3 vs. AirPods 2: wat zijn de verschillen?.

AirPods 2 prijzen

De AirPods 2 zijn niet meer de nieuwste, maar worden wel nog steeds door Apple en online winkels verkocht. Ze zijn iets minder goed dan de AirPods 3, maar wel goedkoper. Bij Apple kosten ze 159 euro, maar bij veel andere online winkels heb je ze voordeliger:

AirPods 2: verschillen met de AirPods van de eerste generatie

Vergeleken met de AirPods van de eerste generatie heeft Apple een aantal verbeteringen doorgevoerd. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

  • De tweede generatie AirPods zijn voorzien van een H1-chip, waardoor het koppelen sneller en gemakkelijker is.
  • Siri reageert bij de oordopjes direct op je commando’s, zonder dat je er eerst op hoeft te tikken.

Een ander groot verschil met de eerste generatie is dat je bij de tweede generatie kon kiezen uit een draadloos oplaadbare en niet-draadloos oplaadbare case. Jammer genoeg heeft Apple de versie met draadloos oplaadbare case al geruime tijd uit het assortiment verwijderd. Misschien kom je ze nog ergens tegen, maar de kans is klein. De case die je bij de AirPods 3 krijgt, is standaard geschikt voor draadloos opladen.

Wil je meer lezen over de verschillen tussen deze AirPods? Lees dan het artikel AirPods 1 vs. AirPods 2: wat zijn de verschillen? in onze rubriek met Koopadvies.

AirPods 2 kopen?

De adviesprijs van de AirPods 2 is € 159. Je koopt ze rechtstreeks bij Apple of via een webshop zoals Coolblue.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Maurice Snijders

Lees meer »
Volgend dossier
AirPods 3
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden