Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Video’s maken en bewerken op de iPhone, iPad en Mac

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone video

Of je nu video’s maakt, bewerkt of bekijkt: het kan allemaal met je Apple-apparaten. Op deze pagina vertellen we je over de mogelijkheden die Apple biedt op het gebied van video.

De iPhone: een krachtige camera in je broekzak

De iPhone heeft een geweldige camera waarmee je prachtige video’s opneemt. De nieuwste modellen hebben een geavanceerd camerasysteem met meerdere lenzen, optische beeldstabilisatie, Nachtmodus, HDR en Dolby Vision. Met deze functies maak je in elke situatie haarscherpe en levendige video’s, alsof je een professionele camera gebruikt.

De iPhone heeft ook een groot en helder Super Retina XDR-display waarop je video’s kunt bekijken en bewerken. Het scherm ondersteunt hoge resoluties, heeft een hoge kleurechtheid en ondersteunt HDR-content. Dit zorgt voor veel details in video’s en is zwart ook écht zwart.

Video’s bewerken

Om je video’s te bewerken, kun je gebruikmaken van de Apps van Apple: iMovie en Final Cut Pro.

iMovie

iMovie is een ideale videobewerkings-app voor de beginnende video-editor. De app is volledig gratis en beschikbaar op de iPhone, iPad en Mac. Met de app kun je video’s onder meer knippen, bijsnijden, roteren en versnellen. Ook is het mogelijk om je video te voorzien van filters, overgangen, titels, muziek, geluidseffecten en meer. De app is ideaal voor beginners of voor mensen die snel een leuke video willen monteren.

Final Cut Pro

Final Cut Pro is een videobewerkings-app voor gevorderde video-editors en beschikbaar op de iPad en Mac. De app is niet gratis: op de Mac kost hij eenmalig € 349,99. Op de iPad betaal je € 49 per jaar, of € 4,99 per maand. In tegenstelling tot bij iMovie kun je in Final Cut Pro complexe bewerkingen doen, zoals keyframing.