Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ontvang nieuws op maat met WhatsApp Kanalen: zo werken ze

Ken jij de WhatsApp Kanalen al? Hiermee blijf je op de hoogte van onderwerpen en personen die jij interessant vindt. Zo gebruik je ze!
WhatsApp kanalen
Icon voor WhatsApp
WhatsApp
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe de WhatsApp Kanalen werken

WhatsApp Kanalen
1

Verkennen

Ga naar het tabblad Updates. Eerst vond je hier alleen de status-updates, maar vanaf nu dus ook de Kanalen. Veeg horizontaal over de lijst voor een snelle indruk, maar tik vooral eens op ‘Verken meer’.

WhatsApp Kanalen
2

Alle Kanalen

Je krijgt nu een nog altijd maar groeiende lijst met beschikbare Kanalen. Ben je op zoek naar iets specifieks? Gebruik dan vooral het zoekvenster bovenin, of tik op een van de labeltjes om een filter toe te passen.

WhatsApp Kanalen
3

Volgen

Een Kanaal kun je meteen volgen door op ‘Volg’ of het plusje te tikken. Of bekijk eerst een voorvertoning door op de naam van een Kanaal te tikken. In die voorvertoning kun je alsnog rechtsboven op ‘Volg’ tikken.

WhatsApp Kanalen
4

Updates

De updates van de Kanalen die je volgt, verschijnen voortaan op het tabblad met Updates. Met het belletje bovenaan geef je aan of je daarvan meldingen wilt ontvangen. Via de Meer-knop ontvolg je een Kanaal weer net zo snel.

WhatsApp Kanalen
5

Reageren

De reactiemogelijkheden in een Kanaal blijven beperkt tot emoji’s­. Houd een bericht langer ingedrukt om er een emoji op te plakken. Ook peilingen zijn beschikbaar, maar dan heb je alles ook wel gehad.

ws_whatsapp_153
6

Eigen Kanaal

Zelf een WhatsApp Kanaal aanmaken kan ook. Een Kanaal voor bijvoorbeeld je sportclub of je bedrijf kan best een goed idee zijn, een persoonlijk Kanaal iets minder. Tik bij Updates op het plusje en ‘Maak kanaal’.

ws_whatsapp_153
7

Instructies

Lees de instructies voor het beheren van een Kanaal goed door en tik ook op het linkje met de richtlijnen. Heb je nog steeds voornemens om een Kanaal te starten, tik dan op ‘Doorgaan’.

ws_whatsapp_153
8

Naam en omschrijving

Geef je Kanaal een naam, een omschrijving en een afbeelding. Tik vervolgens op ‘Maak kanaal’ en start met het delen van updates! Vergeet niet om de link van je Kanaal te delen op andere sociale media.

Hier vind je de belangrijkste functies

ws_whatsapp_153
Privacy

WhatsApp Kanalen zijn nogal anoniem, zo zegt ook WhatsApp: ‘Als je kanaalbeheerder bent, worden je telefoonnummer en profielfoto niet aan volgers getoond. En als je een kanaal volgt, wordt je telefoonnummer niet bekendgemaakt aan de beheerder of andere volgers. Jij alleen bepaalt wie je volgt en dit blijft privé.’ Volg dus gerust de updates van het concurrerende elftal of een juicekanaal.