Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak trapmuziek met de modulaire ritmes van GarageBand

Met de deze geluidenbibliotheek van GarageBand boots je moderne muziekstijlen na.
Trapmuziek garageband
Icon voor GarageBand
GarageBand
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
25 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Stap voor stap aan de slag:

ws_garageband_147
1

Nieuw project

Open GarageBand op je Mac. Begin aan een nieuw, leeg project en voeg een ‘Drummer’ als eerste spoortype toe. In het display bovenin stel je het tempo in op 143, de maat op 3/4 en de toonsoort op G majeur. Druk daarna op Y om de bibliotheek te openen.rn

ws_garageband_147
2

Welke drummer

Kies links in de bibliotheek onder het kopje ‘Hiphop’ voor de drummer ‘Dez’. Bij ‘Geluiden’ eronder kies je voor ‘Electronic Drum Kit’. Klik eventueel op het download-pijltje ernaast. Je hoeft niet alle geluiden te hebben.

ws_garageband_147
3

Drum-aanpassingen

Roep het Editor-paneel op met de E-toets en selecteer je spoor. Laat de voorinstelling ‘Concrete Jungle’ ongemoeid, evenals de puck op de x- en y-as. Deactiveer het bekken en zet de hihat op 5. Zet ‘Bass, snare en claps’ op 2.

ws_garageband_147
4

Gelaagde beats

Verkort het drumspoor dusdanig dat het exact 6.2 tellen in beslag neemt. Laat het daarna één keer herhalen, tot 11.3. Toets O in voor de loops-bieb en voeg twee loops toe: ‘Trap Step Topper’ en ‘Trap Step Beat’.

ws_garageband_147
5

Synthetisch

We hebben nog wat subtiele synthetische beats nodig. ‘Trap Step Chord Layers 01’ is hier perfect voor, dus voeg het onderaan toe. Maak daarna alle loops even lang als het drumspoor bovenaan.

ws_garageband_147
6

Diepe bas

Wat ontbreekt er nog voor echte trap­muziek? Juist, een diepe bas. Hiervoor voegen we de loop ‘I-95 Bass Meter’ aan ons project toe. Pas de lengte aan en stel de loop via de bibliotheek (Y) in op ‘Synthesizeru003eBassu003eDeep Sub Bass’.

ws_garageband_147
7

Eigen noten

Toets Cmd+Option+N voor een nieuw ‘Software-instrument’. Stel hem in op ‘Electronic Drum Kit>West Coast Modular’. Ctrl-klik op het spoor en kies ‘Maak MIDI-segment’ aan. Voeg een paar noten op toonhoogte A2 toe.

ws_garageband_147
8

Dupliceer

Dupliceer het spoor (Cmd+D). Neem ook de noten over: houd het groene MIDI-segment ingedrukt met Option en sleep naar het gedupliceerde spoor. Stel het in op ‘Synthesizer>Bell>Delicate Bells’.

ws_garageband_147
9

Melodie

Voeg tot slot nog een software-instrument toe dat je instelt via ‘Synthesizeru003eBellu003eSoft Synth Bells’. Voeg weer een MIDI-segment toe en teken willekeurige noten voor de hele lengte van je project, tot maat 11.3.

Trapmuziek garageband