Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Aan de slag met GarageBand op de Mac

Al jarenlang krijg je bij iedere Mac gratis het muziekprogramma GarageBand. Hoewel je van een gratis app misschien niet al te veel verwacht, kun je met GarageBand toch verrassend veel. Wij lopen de basis van GarageBand voor je door, zodat je direct aan de slag kunt.
Afbeelding van Aan de slag met GarageBand op de Mac
Icon voor GarageBand
GarageBand
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Maak je eerste nummer

Instructiefoto: Aanmaken
1

Aanmaken

Wanneer je GarageBand opent, kun je direct een nieuw project aanmaken. Klik echter eerst even op het pijltje bij ‘Details’: hier stel je het tempo en de toonsoort voor je project in. Weet je dit nog niet? Klik dan direct op ‘Kies’.

Instructiefoto: Nieuw spoor
2

Nieuw spoor

Je maakt nu je eerste spoor aan. Kies hierbij of je audio wilt opnemen, een MIDI-instrument wilt bespelen, of een virtuele drummer wilt instellen. Onder ‘Details’ stel je je invoer- en uitvoerapparaat in, zoals een audio-interface.

Instructiefoto: Bibliotheek
3

Bibliotheek

Je komt nu terecht in de hoofdinterface van GarageBand. Met de bibliotheek links (Y-toets) selecteer je een instrument in het geval van een MIDI-spoor, en een virtuele versterker bij een normaal audiospoor.

Instructiefoto: Opnemen maar
4

Opnemen maar

Heb je de juiste sound te pakken? Je kunt direct aan de slag met opnemen door op de R-toets te tikken: je ziet dan een segment in je spoor verschijnen met je opname. Je wist hem weer met backspace.

Instructiefoto: Getikt
5

Getikt

Standaard tikt de metronoom. Die zet je aan of uit met de K-toets. Doorgaans kun je hem het beste aan laten staan, en het juiste tempo instellen door op ‘Tempo’ te slepen bovenin. Dit maakt het bewerken van je project gemakkelijker.

Instructiefoto: Laag voor laag
6

Laag voor laag

Heb je je eerste segment opgenomen en ben je tevreden? Je kunt dan verder in hetzelfde spoor, of een nieuw spoor aanmaken met de ‘+’-knop. Je kunt helemaal los, want het maximumaantal sporen is 255!

Interactieve afbeelding