Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ontwerp een retro logo vol kleur

Met de sjablonen van Pixelmator Pro kun je opvallende designs maken, waaronder een retro logo. Zo doe je dat!
Afbeelding van Ontwerp een retro logo vol kleur
Icon voor Pixelmator
Pixelmator
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Retro logo in Pixelmator Pro

De stijl van de jaren tachtig is weer terug van weggeweest. Op webshops en social media spelen de vrolijke kleuren en bolle vormen van toen weer een hoofdrol. En bedrijven, organisaties en andere instanties surfen maar al te graag mee op de terugkerende populariteit.

Deze workshop laat zien dat ook jij mee kunt doen. Zo leggen we uit hoe je snel en gemakkelijk een retro logo ontwerpt, aan de hand van de sjablonen in Pixelmator Pro. Daarmee kan iedereen overweg – een diploma in grafische vormgeving is echt niet vereist. Wat je wel nodig hebt: een Mac, Pixelmator, en een vleugje inspiratie.

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

Instructiefoto: Nieuw project
1

Nieuw project

Maak eerst een nieuw project aan: open Pixelmator Pro en kies ‘Create a new document’. Er verschijnt een enorm menu vol sjablonen, met links een reeks categorieën om je gewenste sjabloon snel op te sporen.

Instructiefoto: Logo
2

Logo

Scrol bij de categorieën naar beneden en klik bijna onderaan op ’Logo’. Rechts zie je nu wat sjablonen. Selecteer ‘Tasty Tales’ voor een retro sjabloon en klik rechtsonder op ‘Create’. Het ontwerpen kan eindelijk beginnen!

Instructiefoto: Naam
3

Naam

Uiteraard wil je ‘Tasty Tales’ vervangen door de naam van je bedrijf of organisatie. Selecteer eerst de laag ‘Title’, klik daarna op het T-icoontje rechtsonder. Klik vervolgens dubbel op de tekst in het logo en voer je naam in.

Instructiefoto: Tekst
4

Tekst

Zoals je ziet wordt ‘iCreate’ nog afgekapt. De tekst mag dus wat kleiner! Highlight de tekst, met het schuifbalkje rechts verstel je nu de lettergrootte. Ook kun je de tekst in het logo verplaatsen door deze vast te houden en te verslepen.

Instructiefoto: Lettertype
5

Lettertype

Die tekst kun je nog verder naar je hand zetten. Zo pas je de kleur aan met de regelaar onder ‘Color’ – met het pipetje kun je een kleur uit het logo selecteren. Bij ‘American Typewriter’ (onder ‘Font’) verstel je het lettertype.

Instructiefoto: Vorm
6

Vorm

Geen fan van hartjes? Ctrl-klik op ‘Shape’ en kies ‘Replace shape’. Nu zie je een venster met alle vormen die Pixelmator te bieden heeft: klik er een aan en hij vervangt het hart. Wij gaan natuurlijk voor een appeltje.

Instructiefoto: Kleuren
7

Kleuren

De vorm bestaat uit diverse kleuren, die kun je aanpassen. Selecteer de laag ‘Shape’ en klik op de verfkwast rechtsboven. Onder in het bewerkmenu heeft elke strook van de vorm een eigen sectie waarvoor je de kleur kunt kiezen.

Instructiefoto: Achtergrond
8

Achtergrond

Ook de achtergrond kun je zelf een kleurtje geven. Selecteer eerst de laag ‘Background Color’ en klik rechts (onder het kwastje) op ‘Create layer’. Nu is het weer een kwestie van op het kleurvlak onder ‘Color’ klikken en iets leuks uitzoeken.

Instructiefoto: Textuur
9

Textuur

Als je goed kijkt, zie je een ruwe, korrelige textuur op je logo. Deze laag van het sjabloon geeft het logo écht een retro gloed. Heb je dit liever niet? Schakel de laag uit door het vinkje bij ‘Texture’ weg te halen.

Interactieve afbeelding
Meer sjablonen

In deze workshop richten we ons op het ontwerpen van een logo, maar de sjablonen van Pixelmator komen ook voor andere projecten van pas. Een profielfoto ontwerpen? Pixelmator. Een plaatje voor je Instagram Story maken? Pixelmator. Zelfontworpen apps vertonen in mock-ups van Apple-toestellen? Je raadt het al, Pixelmator. Neem vooral een kijkje in de sjablonenbibliotheek om alle mogelijkheden te ontdekken.