Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo maak je een piekfijne panoramafoto met je iPhone

Bij een panoramafoto beweeg je de camera langzaam van links naar rechts, waardoor je een veel groter deel van de omgeving in beeld krijgt. Maar wist je dat er met je iPhone nog veel meer manieren zijn om een panoramafoto te maken? Kortom: tijd om je horizon te verbreden.
Panoramafoto maken
Icon voor Foto's
Foto's
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

ws_foto's_151
1

Kies de juiste modus

Open de Camera-app van je iPhone. Selecteer nu de Panoramamodus door ernaartoe te vegen of door op de modus te tikken. Er verschijnt direct een pijl in beeld, met daaronder een korte instructie.

ws_foto's_151
2

Van links naar rechts

Tik op de sluiterknop onderin om te beginnen en beweeg de camera van links naar rechts – langzaam, maar vloeiend. Probeer hierbij de witte pijl netjes op de gele lijn in het midden te houden.

ws_foto's_151
3

Correcties

Ga je te snel of wijk je af van de lijn, dan meldt je iPhone dat meteen: beweeg gerust een stukje terug met je camera. Doorloop de complete lijn, óf duw eerder al op de sluiterknop om de opname te stoppen.

ws_foto's_151
4

Van rechts naar links

De pijl staat links, je beweegt naar rechts. Maar soms voelt dat gewoon niet goed. Wist je dat je panoramafoto’s ook van rechts naar links kunt maken? Tik op de pijl, en hij schuift direct naar de andere kant.

ws_foto's_151
5

Of naar boven

Ideaal voor gebouwen: kantel de iPhone, zodat je hem in de breedte vast hebt. Tik op de ontspanknop. Beweeg nu de iPhone van boven naar beneden, zodat je het hele gebouw in één beeld vangt.

ws_foto's_151
6

Kloon een persoon

Zorg ervoor dat de persoon links in beeld staat. Draai naar rechts tot die compleet uit beeld is en houd je iPhone stil. Laat degene een stukje naar rechts lopen, het frame uit, en een nieuwe pose aannemen. Beweeg verder.

ws_foto's_151
7

Voorkom beweging

Probeer stap 6, maar blijf je camera meebewegen als ook de persoon beweegt. Je ziet meteen dat dit helemaal verkeerd gaat! Honden en katten zijn daarom niet geschikt, die veranderen in langgerekte wormen met veel pootjes.

ws_foto's_151
8

Album met panorama’s

Al je panoramafoto’s belanden in dezelfde map op de iPhone. Open de app Foto’s en tik onderin op ‘Albums’. In de lange lijst onderin vind je het album ‘Panorama’s’, en hierin worden ze allemaal verzameld.

Hier vind je de belangrijkste functies

Panoramafoto maken iPhone
Wat voor onderwerpen?

Landschappen en skylines doen het goed op een panorama, maar experimenteer ook eens met andere onderwerpen. Denk aan de volgende situaties: een groepsfoto, de binnenkant van een kathedraal, een stadion gevuld met mensen of grote architecturale structuren.