Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak een HomeKit-scène aan en bedien je huis met één druk op de knop

Vanuit je bed maak je je huis met één druk op de knop klaar voor de nacht. Om dit in te stellen, maak je een scène aan in de Woning-app.
HomeKit scene
Icon voor HomeKit
HomeKit
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
3 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe je een HomeKit-scène aanmaakt

ftr_homekit_scene
1

Nieuwe scène

Open de Woning-app en tik op het plusje rechtsboven. Kies ‘Nieuwe scène’ en tik op ‘Aangepast’. Geef de scène de naam ‘Nacht’, pas het symbool aan door op het huisje te tikken en druk op ‘Voeg accessoires toe’.

ftr_homekit_scene
2

Kies de apparaten

Selecteer de apparaten die je wilt bedienen met de scène, bijvoorbeeld de thermostaat, de lampen, het alarmsysteem en de HomePod, en kies ‘Gereed’. Tik op elk apparaat om de gewenste instellingen te kiezen, bijvoorbeeld ‘Uit’ voor de lampen en ‘15°C’ voor de thermostaat.

ftr_homekit_scene
3

Activeren

Tik op ‘Gereed’. Het activeren van de scène kan op verschillende manieren: via een knop in Woning, door de naam van de scène uit te spreken tegen Siri of via een widget (zie kader hieronder). Volg dezelfde stappen om ook een ‘Goedemorgen’-scène aan te maken.