Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Gratis digitale kerstkaart maken op je Mac

kerstkaart mac
Icon voor Foto's
Foto's
Moeilijkheid:
Stappen:
1 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Het is weer tijd om kerstkaartjes te versturen! Vind je dat te veel gedoe? En vind je een kerstgroet via WhatsApp weer iets te mager? Geen probleem: mail gewoon een kaartje met je eigen foto! Een gratis digitale kerstkaart maken is met het programma Foto’s op de Mac zó gepiept. Een tijdlang kon het niet meer, omdat Apple stopte met drukwerk leveren. Maar nu is er een nieuwe methode. Wij laten je zien hoe die werkt (en de blauwe Koop-knop kun je negeren, want zoals gezegd: het is gratis).

Kies een feestelijke of winterse foto uit je eigen collectie en ga aan de slag!

gratis kerstkaart maken mac
1

Open Foto’s

Open het programma Foto’s op de Mac en klik op ‘Archief>Maak aan>Kaart>App Store’. De Mac App Store wordt nu geopend.

gratis kerstkaart maken mac
2

Download Mimeo Photo’s

Klik achter Mimeo Photos op ‘Download’. Je hoeft Mimeo níét te openen. Sluit de App Store en ga terug naar Foto’s.

gratis kerstkaart maken mac
3

Open Mimeo via Foto’s

Kies de foto die je op je kaart wilt gebruiken. Klik opnieuw op ‘Archief>Maak aan>Kaart’. Nu staat er de optie ‘Mimeo Photos’ bij. Klik hierop.

gratis digitale kerstkaart maken mac
4

Kies een kaart

Mimeo geeft je verschillende opties voor hoe je kaart eruit moet komen te zien. Wij kiezen voor de optie Vlak – staand, maar je kunt gerust iets anders kiezen. Klik op ‘Maak aan’.

gratis kerstkaart maken mac
5

Vakantie

Selecteer bij thema ‘Vakantie’ – dit is de categorie met de meest kerstige kaartjes. Klik op een kaartje dat je leuk vindt.

gratis kerstkaart maken mac
6

Je foto hier

Sleep je foto in het fotoblok, met ‘je foto hier’. Met het handje verplaats je de foto in het kader. Eventueel kun je de foto nog bewerken. Bemerk je nu dat je foto in deze opmaak niet goed tot zijn recht komt? Of is er plek voor meerdere foto’s? In dat geval klik je in de zijbalk op Foto’s bovenaan in de zijbalk. Van hieruit sleep je extra kerstige foto’s naar het project met met Mimeo-logo.

Instructiefoto: Teksten en meer
7

Teksten en meer

Staat je foto er goed in? Klik dan rechts naast de foto op ‘Tekst’ en zet jouw kerstgroet in het betreffende tekstvak. Via de knoppen rechts kun je nog van alles veranderen aan je kaartje – maak het zo bont als jij wilt.

Instructiefoto: Opslaan
8

Opslaan

Klik op het pijltje naast de diskette en op PDF exporteren. Er wordt dan gevraagd om je mailadres. Hiernaartoe wordt een linkje verzonden en daarmee kun je een pdf downloaden. Dit kun je gerust doen: Apple neemt ongetwijfeld drastische maatregelen als een ontwikkelaar die zo ver geïntegreerd is in hun systeem, je mailadres gebruikt voor de verkeerde doeleinden.

gratis kerstkaart maken mac
9

Nabewerken

Je foto verschijnt nu in Safari. Ctrl-klik erop en klik op ‘Open met Voorvertoning’. De tweede – blanco – pagina kun je verwijderen: klik erop in de zijbalk en gebruik de toetscombinatie Cmd-backspace. De eerste pagina kun je roteren met het knopje bovenin, totdat hij rechtop staat.