Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Voeg een ‘glitch’ toe aan je muziek voor een gaaf effect

Een 'glitch' is een foutje in de muziek, en als je die zorgvuldig inzet, krijgt je opname een interessant effect. Zo bouw je een glitch in.
Afbeelding van Voeg een ‘glitch’ toe aan je muziek voor een gaaf effect
Icon voor macOS
macOS
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

glitch toevoegen muziek
1

Standaard beat

Open de Loopbrowser (O) en zoek bovenaan het Tech House-geluidenpakket. Onze eerste beat-loop die we toevoegen is de ‘Tech Glitch Beat’ voor een vervormde kickdrum die perfect is voor wat ‘punchiness’.

glitch toevoegen muziek
2

Foutieve beats

Unexpected Error Beat en Funky Error Beat zijn twee alternatieve loops met acht tellen – perfect voor tijdelijke aanvullingen op de achtergrondbeat. Je vindt deze twee loops in de geluidenpakketten Deep House en Tech House.

glitch toevoegen muziek
3

Bas met foutjes

Nu nog een echte bas. Zoek naar ‘Glitch Bass’ in alle geluidenpakketten en je vindt Pitch, Rolling en System. Dit zijn allemaal loops met 16 tellen en ze hebben een coole low-end sound. Toevoegen maar!

glitch toevoegen muziek
4

Bitcrush

Voor langzamere 8-beat baslijnen, probeer je het Vision and Verse-geluidenpakket. De Needle Drop Bitcrush Bass-loops (3x) zijn minimalistischer en abstracter en zorgen voor minder overheersende low-end lijnen.

glitch toevoegen muziek
5

Synthie met glitches

Zoek nu nog naar Glitch Synth in de Loopbrowser. Metallic Glitch Synth (Dubstep) en Stomping Ground Glitch Synth (Hip Hop) voegen wat haperende 8-beat synthlijnen toe. A-Game Glitch Synth is een aanrader voor een cool geluid.

Garageband
6

Zanglijn

Wil je niet zelf zingen? Snappen we heel goed. Gebruik daarom Dark Secrets Glitch FX uit het Backlight Bounce-pakket. Deze 32-beats loop klinkt een beetje als een kapotte computer-zanglijn.

Werken met plug-ins

GarageBand
1

Pitch verschuiven

De Vocal Transformer (onder ‘Pitch’) plug-in heeft vijf ‘Warped Voices’ presets die ideaal zijn voor onze muziekstijl. Wij raden de presets ‘Deep Transient Gate’ en ‘Disguise Voice’ aan om mee te spelen.

GarageBand
2

Spectral Gate

In de categorie Filters vind je de Spectral Gate. Deze versterkt voor geselecteerde frequenties (Hz) de bandbreedte. Wij vonden Spectrality en Sub Bulbs bijzonder passend om loops nog machine-achtiger te laten klinken.

Glitch Drummer?

GarageBand heeft geen speciale glitch-drummer, maar sommigen passen beter bij de stijl dan andere. Goede suggesties zijn Jasper (Elektronisch>Dubstep) en Ronnie (Elektronisch>Electro Trap) voor de preset ‘Electronic Drum Kit>Epic Electro’. Wees niet bang om te switchen tussen kits of de volgorde van de plug-ins en de equalizer aan te passen voor meer bizarre tonen.