Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Geef je huisdier een eigen album in Foto’s

Je hond en kat zijn part of the family. Dat erkent Apple ook, en daarom kun je ze nu een eigen album geven waarin al hun foto's automatisch verzameld worden. Zo stel je het in!
Album huisdieren
Icon voor iOS
iOS
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

De app Foto’s herkent je vrienden en familie al een tijdje: ieder gedetecteerd persoon krijgt automatisch een eigen album met daarin alle foto’s waar hij of zij in opduikt. Maar inmiddels heeft Apple begrepen dat huisdieren net zo goed gezinsleden zijn, want sinds iOS 17 herkent je iPhone ook je hond en kat. Welkom bij de club!

ftr_huisdieren_album
1

Vraagteken

Open een foto van je hond of kat en veeg die naar boven. Of duw op de knop met het i’tje voor dezelfde­­­ weergave. Linksonder in de foto staat een mini-foto van je dier met daarbij een vraagteken. Tik hierop­­­ en tik dan op ‘Geef dit huisdier­­­ een naam’.

ftr_huisdieren_album
2

Naam

In het volgende scherm voer je de naam van je huisdier in. Doorloop­­­ de verdere stappen: je iPhone herkent vanaf nu je dier. De foto die je nu ziet, prijkt ook op de cover van het album, maar dat kun je later veranderen.

ftr_huisdieren_album
3

Personen en huisdieren

Nu vind je al je foto’s van je huisdier terug in een eigen album onder ‘Personen en huisdieren’. Ook alle nieuwe foto’s belanden hier. Soms vraagt je iPhone ter controle of het echt om het juiste dier gaat.

ftr_huisdieren_album
4

Hoofdfoto

Is de foto die bij stap 2 naar voren kwam niet de beste? Kies zelf de coverfoto van je huisdier. Open het mooiste kiekje en herhaal stap 1. Kies nu voor ‘Stel in als hoofdfoto’.

Sorry, Leo de leguaan

Je iPhone is op dit moment alleen nog maar in staat om honden en katten te herkennen. Helaas dus, gevederde, geschubde en geschaalde vrienden. Om de foto’s van andere dieren snel terug te vinden, kun je ze voorzien van een bijschrift. Veeg de foto omhoog en typ de naam van je huisdier. Via de zoekfunctie vind je hem terug.