Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak zomerse foto’s herfstig

Afbeelding van Maak zomerse foto’s herfstig
Icon voor Foto's
Foto's
Moeilijkheid:
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Elk seizoen heeft zo zijn charmes en eigen kleurenpallet. Van de kersenbloesem en klokjes in het voorjaar, tot de weelderige groene bladerdekken in de zomer. Maar op sommige plekken kom je maar één keer, en dus kun je slechts die ene keer een momentopname maken. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Gelukkig is er Apple’s app Foto’s op de Mac.

Foto herfstblad maken

Met Foto’s spring je door de tijd, en maak je van een zomerfoto met slechts een paar handelingen een herfstfoto. Dat kost je tien minuten in plaats van een halfjaar. Het is een kwestie van het aanpassen van de kleuren: het frisse groen van de blaadjes, verander je in een fraaie rode herfsttint. We laten je daarnaast ook zien hoe je de techniek op andere soorten afbeeldingen toepast – zo geef je je auto een bijzonder kek kleurtje.

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

foto's_herfstig_stap1
1

Foto

Zoek een foto die qua kleuren een beetje overeenkomt met de afbeelding hierboven. Open deze in Foto’s en klik rechtsboven op Bewerk.

foto's_herfstig_stap2
2

Selectieve kleur

Open het paneel ‘Selectieve kleur’. De meeste blaadjes in deze voorjaarsfoto zijn groen, klik dus op het groene blokje. Verschuif de regelaar Tint naar -50 om het groen roder te maken.

foto's_herfstig_stap3
3

Levendiger

De tinten mogen wel wat levendiger. Sleep de slider achter Verzadiging naar ongeveer 55. De slider achter Luminantie trek je naar -20, voor een donkerder en dieper rood.

foto's_herfstig_stap4
4

Vijftig tinten groen

De groene blaadjes aan de bomen hebben diverse schakeringen. Om meer groentinten van kleur te laten veranderen, verander je het bereik. Schuif de Bereik-regelaar naar rechts, naar 1,30.

foto's_herfstig_stap5
5

Foto herfstblad maken

Tussen de groene blaadjes zitten hier en daar ook wat gele, die moeten ook roder. Tik daarom ook op het gele blokje bij Selectieve kleur. Zet Tint op ongeveer -15 en boost Verzadiging naar 30.

foto's_herfstig_stap6
6

Andere foto snel aanpassen

Ben je blij met de herfstlook in je foto? Klik op ‘Afbeelding>Kopieer aanpassingen’. Pak een andere zomerse foto en kies ‘Plak aanpassingen’ om deze razendsnel te bewerken.

foto's_herfstig_stap7
7

Andere objecten

Laat ook andere objecten van kleur veranderen! Bijvoorbeeld de auto in de foto hierboven. Een soortgelijke afbeelding is praktisch, omdat de kleur verder nauwelijks voorkomt in de rest van de foto.

foto's_herfstig_stap8
8

Pipet

Klik onder opnieuw Selectieve kleur op het pipetje. Tik met het pipetje ergens op het rood van de auto. Het wordt de hoogste tijd voor een nieuw lakje!

foto's_herfstig_stap9
9

Een ander kleurtje

Versleep de regelaar Verzadiging om de kleur van de pixels te veranderen. Om meer kleuren mee te pakken, vergroot je ook hier het bereik. Speel met de regelaars voor het perfecte resultaat.