Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Digitale foto’s omzetten naar polaroid op de Mac

Foto’s omzetten naar polaroid
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Met de functie Markup (of Markeringen) in Foto’s op de Mac heb je een gemakkelijke manier om de foto’s in je bibliotheek te annoteren. Zo is het een eitje om een stukje tekst aan een foto toe te voegen, een pijltje naar een voorwerp te laten wijzen of een element uit te vergroten met een vergrootglas. Uiteraard is de Markup-functie precies voor dat soort zaken bedoeld, maar met een beetje creativiteit kun je zo ook foto’s omzetten naar polaroid!

Deze workshop komt uit iCreate 88. Bestel het nummer in onze webshop:

1. Kies een foto uit

Foto’s omzetten naar polaroid

Selecteer een foto die je wilt omtoveren naar een polaroid en klik rechtsboven op de knop met de schuifbalken om de foto te bewerken. Kies dan alvast ‘Snij bij’.

2. Foto bijsnijden

Foto’s omzetten naar polaroid

Klik op ‘Verhouding’ en kies ‘Aangepast’. Als waarden voer je 5:6 in, erboven kies je dat je een staande foto wilt hebben. We kiezen niet de afmeting ‘Vierkant’ omdat we ruimte nodig hebben voor de rand.

3. Rand toevoegen

Foto’s omzetten naar polaroid

Kies rechts de laatste optie: ‘Extensies>Markup’. Klik op het tweede icoontje in de balk linksboven en kies daar de ‘Lijst’-vorm, linksonder in het menu. Je foto krijgt nu een grijze omlijsting.

4. Rand aanpassen

Foto’s omzetten naar polaroid

Versleep de lijst met behulp van de blauwe bolletjes. Maak de randen boven, links en rechts wat smaller en probeer overal dezelfde breedte aan te houden. De rand onderin is wat dikker.

5. Net als polaroid

Foto’s omzetten naar polaroid

Open het menu ‘Vulkleur’ (het witte vierkant met een rode streep) en geef aan dat de rand wit moet zijn. Controleer nogmaals of de randen ongeveer even groot zijn.

6. Tekst invoegen

Foto’s omzetten naar polaroid

Voeg een tekstvak toe via de knop ‘Tekst’ en pas de opmaak aan met de laatste knop in de balk. Gebruik grote, zwarte letters en een handgeschreven font zoals Brush Script MT.

7. Tekst typen

Foto’s omzetten naar polaroid

Verzin een leuk tekstje en versleep het vervolgens naar de rand onderin. Deze volgorde is belangrijk, want als het tekstje op de rand staat is hij helaas nog maar lastig te selecteren.

8. Filtertje voor retro-effect

Klik rechtsboven op ‘Bewaar wijzigingen’. Dit lijkt al aardig op een polaroid. Maar er ontbreekt nog een retro-filter. Kies dus rechts ‘Filters’ en pas er eentje toe, bijvoorbeeld ‘Instant’.

9. Je polaroid is klaar. Deel hem!

Foto’s omzetten naar polaroid

Nou, het resultaat mag er zijn! Klik op ‘Gereed’ en de gewijzigde foto wordt opgeslagen. Zo’n foto wil je natuurlijk meteen delen, dus klik op het Deel-icoontje rechtsboven en verstuur hem!