Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Bewaar je beveiligingsopnames veilig in iCloud

Met een camera met HomeKit Secure Video kun je je beveiligingsopnames veilig bewaren in iCloud. En je kunt er nog veel meer mee!
Beveiligingsopnames iCloud
Icon voor HomeKit
HomeKit
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Beveiligingsopnames iCloud

Met een klein budget haal je een beveiligingscamera of slimme deurbel met goede specificaties in huis. Een nadeel is dat de camera’s (ook de duurdere) regelmatig kwetsbaarheden bevatten waardoor ze gemakkelijk gehackt kunnen worden. Bovendien worden de opgenomen beelden doorgaans opgeslagen zonder enige vorm van versleuteling. En wil je de beelden bewaren of gebruikmaken van extra functies, dan moet je ook nog eens een abonnement afsluiten.

Al deze ongemakken heeft Apple getackeld met HomeKit Secure Video. Dit is een functie die ervoor zorgt dat je de beelden van je beveiligingscamera of slimme deurbel veilig opslaat in iCloud. Alle opnames die door je camera’s zijn vastgelegd, worden lokaal geanalyseerd op je woninghub (je HomePod of Apple TV) en versleuteld naar iCloud gestuurd.

Bovendien zorgt HomeKit Secure Video voor allerlei extra functies, waarvoor je normaal gesproken vaak een premium-abonnement nodig hebt. Zo bekijk je alle opgenomen beelden tot tien dagen terug en weet je dankzij gezichtsherkenning meteen wie er voor de deur staat. En er is meer, dus laten we de functies van HomeKit Secure Video snel verkennen.

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

ws_homekit
1

Instellingen

Open de Woning-app en tik onder ‘camera’s’ op de videostream. Via het tandwiel bovenin kom je terecht bij verschillende opties van HomeKit Secure Video. Selecteer ‘Status en meldingen’.

ws_homekit
2

Activiteitsmeldingen

Activeer ‘Activiteitmeldingen’ als je een notificatie wilt wanneer de camera een bepaalde activiteit detecteert. Met ‘Tijd’ bepaal je dat je die meldingen alleen krijgt tussen aangegeven tijden, zoals ’s nachts.

ws_homekit
3

Locatie

Via ‘Personen’ stel je eventueel in dat je de meldingen alleen krijgt als je niet thuis bent. Daaronder bepaal je waarvoor de camera je mag waarschuwen. Selecteer ‘specifieke beweging wordt gedetecteerd’.

ws_homekit
4

Welke activiteit?

Bepaal of de camera je mag waarschuwen voor een persoon, dier, voertuig, of pakket. Zo weet je het meteen als er een persoon voor de deur staat, maar ontvang je geen melding als de buurtkat passeert.

ws_homekit
5

Opname

Ga terug naar de instellingen en kies ‘Opnameopties’. Wat je camera mag streamen of opnemen en wanneer, bepaal je hier. Kies bij ‘Indien thuis’ voor ‘Uit’ en de camera legt niets vast als je thuis bent.

ws_homekit
6

Opties

Met ‘Detecteer activiteit’ werkt de camera alleen voor automatiseringen, met ‘Stream’ kan de livestream worden bekeken en met de vierde optie worden de gekozen activiteiten bij ‘Meer opties’ ook opgeslagen.

ws_homekit
7

Gezichtsherkenning

Kies ‘Terug’, ga naar ‘Gezichtsherkenning’ en zet de optie op groen. De functie maakt gebruik van het Personen-album in de Foto’s-app, zodat je meteen weet of het om een voor jou (on)bekend persoon gaat.

ws_homekit
8

Activiteitszones

Ga terug en selecteer tot slot het onderdeel ‘Selecteer activiteitszones’. Door te tikken op het scherm en de punten met elkaar te verbinden, baken je het gebied af waar de camera op moet letten.

Beveiligingsopnames iCloud: ook dit moet je weten

Nadelen

HomeKit Secure Video heeft veel voordelen, maar het is goed om te weten dat er beperkingen zijn. Zo kun je alleen specifieke activiteiten opnemen (zie stap 4), is de videokwaliteit beperkt tot 1080p en ontbreekt de optie om de beelden lokaal te bewaren. Ook is er geen ondersteuning voor Android-apparaten.

Aqara Smart Video Doorbell G4

Voor deze workshop hebben we de Smart Video Doorbell G4 van Aqara gebruikt. Deze ondersteunt alle functies van HomeKit Secure Video. Heb je niet per se een deurbel nodig? Dan zijn er nog de Camera E1, de G2H Pro en de G3.