Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPadOS 16 is uit en dit kun je ermee!

Afbeelding van iPadOS 16 is uit en dit kun je ermee!
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

In september heeft Apple iOS 16 uitgebracht voor de iPhone. Het duurde even, maar nu komen dan eindelijk al die toffe functies die je inmiddels al kent van je iPhone, ook naar je iPad! Apple heeft vandaag namelijk iPadOS 16 gelanceerd. Of eigenlijk: iPadOS 16.1. Want iPadOS 16 wordt overgeslagen.

De beste nieuwe functies van iOS 16 hebben we eerder al in dit premium artikel besproken. Praktische verbeteringen voor Mail en Berichten, een geniale gimmick waarbij je stickers maakt van je foto’s en nog veel meer verbeteringen komen nu dus ook naar je iPad. Waarbij we wel moeten vermelden dat het vergrendel-scherm iPhone only is. Maar er zijn ook vernieuwingen die exclusief voor de iPad zijn, en die nemen we met je door in dit artikel.

De grootste vernieuwing: Stage Manager

Laten we een blik werpen op iPadOS 16 ! Al sinds 2015 is Apple flink aan het sleutelen aan multitasking op de iPad. En hoewel er door de jaren heen veel interfaces uit zijn geprobeerd, voelde multitasking nooit echt zo intuïtief als we gewend zijn van de Mac. Dit jaar komt daar verandering in met Stage Manager. Deze gloednieuwe functie maakt het eindelijk mogelijk om te werken met losse vensters op je iPad, die je net als op de Mac over elkaar heen kunt slepen.

Zo is het voor eerst mogelijk om vier apps tegelijk te openen – en met een extern scherm erbij zelfs acht apps tegelijk! Stage Manager voegt dus écht wat toe als je productief wilt zijn met je iPad. Je hebt er alleen wel een iPad met M1-chip voor nodig, dus de iPad Pro uit 2021 of iPad Air uit 2022 . Een iets beperktere versie werkt op de eerste generatie 11-inch iPad Pro (2018), tweede generatie 11-inch iPad Pro (2020), derde generatie 12,9-inch iPad Pro (2018) en vierde generatie 12,9-inch iPad Pro (2020).

1 Open het via het Bedieningspaneel

iOS 16 functies