Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac đŸ€–
Cover van

6 slimme tips voor de Marktplaats-app

De Marktplaats-app biedt meer dan wat je op het eerste gezicht ziet. Dit zijn zes verborgen functies.
ws_marktplaats_154
Icon voor Apps
Apps
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Lees hier de tips

ws_marktplaats_154
1

Zoekopdracht bewaren

Bespaar tijd door je zoekopdrachten­­ op te slaan. Zo krijg je meldingen bij nieuwe advertenties­­­ die hierbij matchen. Zoek het item, pas filters toe, en tik op ‘Bewaar’ om de zoekopdracht op te slaan. Verwijderen kan via de knop bij ‘Mijn Marktplaats>Zoekopdrachten’.

ws_marktplaats_154
2

Betaalverzoek met iDEAL

Activeer Betaalverzoeken met iDEAL. Ga naar ‘Mijn Marktplaats> Betalingen>Nu activeren’. Voer je nummer in, vraag een code aan, en verifieer deze. Bevestig je rekening door 0,01 euro te betalen. Met ‘Mijn Marktplaats>Instellingen>Afmelden voor Betaalverzoeken’ meld je je af.

ws_marktplaats_154
3

Profiel aanvullen

Verhoog je betrouwbaarheid door je profiel in te vullen. Geef aan of je een particuliere of zakelijke verkoper bent, voeg een profielfoto toe, en vul je postcode en nummer in. Per advertentie kun je je nummer zichtbaar maken. Om je profiel aan te vullen, tik je op ‘Mijn Marktplaats’ en ga je naar het tandwiel.

ws_marktplaats_154
4

Activeer de kaartweergave

Vergroot je verkoopkansen door je advertenties ook op de kaart van Marktplaats te tonen. Ga naar ‘Mijn Marktplaats’, tik rechtsboven op het tandwieltje, en activeer ‘Kaartweergave’. Je exacte locatie wordt niet getoond, dus het is veilig om deze optie in te schakelen.

ws_marktplaats_154
5

Notificaties aanpassen

Beheer de pushberichten van de app bij de notificatie-instellingen­­.­­ Ga naar ‘Mijn Marktplaats’,­­ tik rechtsboven op het tandwiel, en kies ‘Notificatie-instellingen’. Pas hier aan of je pushberichten of alleen e-mailnotificaties wilt ontvangen.­­­

ws_marktplaats_154
6

Geavanceerder zoeken

Verbeter je zoekresultaten met Booleaanse zoekopdrachten. Sluit termen uit met ‘NOT’ (bv. ‘game NOT thrones’), combineer resultaten met ‘AND’ en vind alternatieven met ‘OR’. Let ook op fout gespelde producten,­­ zoek in diverse rubrieken en check of advertenties serieus zijn!

Zo werkt Marktplaats

ws_marktplaats_154
Geschiedenis van Marktplaats

Marktplaats.nl werd in 1999 opgericht als een van de eerste advertentiesites­­­ in Nederland. Het begon als een eenvoudig platform waar gebruikers gratis advertenties­­­ konden plaatsen­­­ en vinden. Het idee was om een centrale plek te creëren waar mensen­­­ tweedehands­­­ spullen konden­­­ kopen en verkopen. Inmiddels (ver)koop je zelfs je auto via Marktplaats.