Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuwe iPhone 2021 heeft kleinere inkeping’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 ProMotion scherm


Lees verder na de advertentie

Met de lancering van de iPhone X in 2017 introduceerde Apple de beruchte notch. Die is er drie generaties later nog steeds. En de inkeping is precies even groot gebleven, zoals je kunt zien in ons artikel Welke iPhone heb ik. Bij de iPhone 2021 (waarschijnlijk genaamd iPhone 12s) verandert Apple eindelijk iets aan het design, zo lijkt het.

iPhone 2021 notch

De inkeping verdwijnt niet, maar wordt waarschijnlijk een stuk kleiner. Het wisselend betrouwbare DigiTimes meldt dat de iPhone 2021-serie beschikt over een nieuw ontworpen Face ID-systeem, die een kleinere inkeping aan de bovenkant van het scherm mogelijk maakt.

Om de grootte van de notch te verkleinen, zou Apple de twee infrarood-sensoren willen combineren. Dit zijn de infraroodcamera en dot projector, die je op de onderstaande afbeelding uiterst links en rechts ziet. Door deze sensoren in een enkele module te combineren, kan de notch aanzienlijk smaller worden gemaakt.

iPhone 2021 notch kleiner


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het is niet voor het eerst dat we geruchten horen over een kleinere notch bij de iPhone 2021. Eerder berichtte het Japanse Macotakara daar al over. Zij hadden het echter over een inkeping die minder hoog wordt, in plaats van minder breed.

DigiTimes meldt ook dat de volgende generatie iPhones een betere ultragroothoeklens krijgt. De lens zou worden geüpgraded van 5P naar 6P. Ook zou de gehele iPhone 12s-lijn zijn voorzien van een LiDAR-scanner. Dit is een dieptesensor waarmee de iPhone de omgeving veel nauwkeuriger kan meten. Dit jaar was de LiDAR-scanner alleen voorbehouden aan de Pro-modellen.

Vier nieuwe iPhones

Naar verwachting lanceert Apple komend jaar opnieuw vier nieuwe iPhones. Het zou gaan om de iPhone 12s mini, iPhone 12s, iPhone 12s Pro en iPhone 12s Pro Max. Het is overigens niet zeker dat het de ’12s’ wordt. Mogelijk kiest Apple voor de naam iPhone 13. Meer over de nieuwe iPhone van 2021 lees je in ons dossier:

Bron: DigiTimes