Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple start terugroepactie MacBook Pro: check je Mac

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Pro 2015


Lees verder na de advertentie

Apple start een terugroepactie voor een aantal MacBook Pro-modellen vanwege batterij-problemen. Wat is er aan de hand? En moet jij jouw Mac ook inleveren?

Oververhitte batterij

Apple roept een aantal oudere 15-inch MacBook Pro-modellen terug omdat de batterij oververhit kan raken. Daarmee vormt het een veiligheidsrisico. Apple vervangt de batterijen gratis, ook als je geen garantie meer hebt op je Mac.

Om welke Macs gaat het?

Het gaat om 15-inch MacBook Pro-modellen die hoofdzakelijk verkocht zijn tussen september 2015 en 2017. Apple heeft een pagina gemaakt waarop je aan de hand van het serienummer kunt zien of jouw MacBook Pro bij de risicogroep hoort en je in aanmerking komt voor gratis batterijvervanging. Wat moet je doen?

Controleer eerst welke Mac je hebt:

  • Klink linksboven op het Appeltje en op ‘Over deze Mac’.
  • Staat er ‘MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2015)’? Kopieer dan in hetzelfde venster het serienummer. Andere modellen hebben geen problemen.
  • Ga naar de Apple-pagina over de terugroepactie.
  • Vul je serienummer in en tik op ‘Submit’.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Hierna zie je direct of je Mac in aanmerking komt voor gratis reparatie en zo ja: welke stappen je dan moet ondernemen. Je kunt voor de reparatie terecht bij onder meer erkende Apple serviceproviders. Houd er wel rekening mee dat je je Mac twee tot drie weken kwijt bent.