Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

watchOS 5.1 problemen – Apple trekt update terug

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Watch Series 4 2018


Lees verder na de advertentie

Gisteren bracht Apple naast iOS 12.1 en macOS Mojave 10.14.1 ook nog watchOS 5.1 uit. Heb je deze update al geïnstalleerd? Wees dan blij als je slimme horloge het nog doet, want er zijn grote problemen met de update. Zo groot zelfs dat Apple de update inmiddels heeft teruggetrokken. Deze kan namelijk ervoor zorgen dat de Apple Watch het helemaal niet meer doet. En dan moet je naar de Apple Store om hem te herstellen.

watchOS 5.1 problemen

Al vrij snel na de release waren er meerdere gebruikers die meldden dat hun Apple Watch het niet meer deed na de installatie van de update, waaronder de bekende Guilherme Rambo, evenals een aantal mensen op het forum van MacRumors. Het lijkt erop dat alleen de combinatie van watchOS 5.1 en de nieuwste Apple Watch Series 4 voor vastgelopen horloges zorgt.

Update al gedownload? Installeer hem niet


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Is de update al naar je iPhone gedownload? Installeer hem dan vooral niet als je een Apple Watch Series 4 hebt. En zelfs met een oudere Apple Watch zouden wij afraden om de update nog te installeren. Wacht beter even totdat Apple binnenkort een bijgewerkte versie uitbrengt.

Nieuwe functies watchOS 5.1

De lijst van nieuwe functies in watchOS 5.1 leest als een kopie van iOS 12.1. Zo zijn de nieuwe emoji’s toegevoegd, evenals FaceTime met groepen. Ook is er een nieuwe gekleurde wijzerplaat. De ecg-app zit er ook in de Amerikaanse versie nog niet in.