Terug naar iTip: Check hoeveel tijd je aan YouTube besteedt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Check hoeveel tijd je aan YouTube besteedt

Door Laura Grootaarts28 augustus 2018 10:282 min. leestijd0

Je begint met het kijken naar een videoclip uit de jaren 90 en eindigt via een docu over sushi bij een video over de gekste alpaca-kapsels. Kortom, het loopt enigszins uit de hand met je YouTube-gebruik. In de app kun je sinds deze week checken hoeveel tijd je aan YouTube besteedt. En dat kan behoorlijk confronterend zijn.

YouTube: tijd gekeken

Youtube tijd gekeken

Wil je weten hoe lang je naar YouTube gekeken hebt? Je checkt het voortaan in de app. Zorg ervoor dat je de allernieuwste versie hebt en tik rechtsboven op je account. In het menu daaronder staat ‘Tijd gekeken’ en als je daarop tikt, zie je de statistieken. Zo weet je precies hoeveel je vandaag, gisteren en de afgelopen week gekeken hebt. Ook zie je wat je gemiddelde dagelijkse tijdsbesteding in de app is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Loopt je kijkgedrag uit de hand? Dan vind je in dit menu ook een handige optie om daar voortaan paal en perk aan te stellen. Zet de schakelaar achter ‘Herinner me eraan een pauze te nemen’ en YouTube geeft je zo nu en dan een seintje dat het tijd is om wat zinvollers met je leven te doen. Je kunt zelf aangeven na hoeveel tijd je dat seintje wilt krijgen.

Apple introduceert Schermtijd

iOS 12 Schermtijd

YouTube is niet de eerste app die je smartphone-verslaving aan banden probeert te leggen. Instagram introduceerde onlangs een soortgelijke functie. Volgende maand komt iOS 12 voor iPhone en iPad uit, en daarin zit de nieuwe functie Schermtijd. Die laat je precies zien hoeveel tijd je aan je iPhone besteedt, en hoe vaak je hem oppakt. Ook daar krijg je de optie om timers in te stellen.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar