Terug naar Nostalgie: DOS en Windows 3.1 op je iPad met iDOS 2 (update: uit de App Store)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Nostalgie: DOS en Windows 3.1 op je iPad met iDOS 2 (update: uit de App Store)

Door Ward Edema14 juli 2021 11:002 min. leestijd0

Apple laat doorgaans in de App Store weinig toe op het gebied van emulatie. Nu lijkt er toch een uitzondering te zijn: iDOS 2, waarmee je DOS en Windows 3.1 op je iPad gebruikt!

Update: Apple heeft iDOS 2 uit de App Store gehaald, omdat je uitvoerbare code kon downloaden en met de app kon gebruiken. Dit ging tegen de regels van Apple in. Helaas!

Windows iPad

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Ups and downs van iDOS 2

iDOS is eigenlijk helemaal geen nieuwe app. Sterker nog, de app staat al bijna vijf jaar in de App Store. Jarenlang werd de app echter flink beperkt door Apple. De app kreeg namelijk geen toegang tot de Bestanden-app of iTunes Bestandsdeling, waardoor je er geen programma’s in kon laden. Hierdoor kon je eigenlijk alleen maar naar een zwart DOS-scherm staren.

Dat veranderde in september 2020. Apple heeft toen tot verbazing van de ontwikkelaar van iDOS, Chaoji Li, een update toegestaan waardoor je gemakkelijk programma’s in de app kan laden. Sindsdien is de app beschikbaar gebleven in de App Store en heeft Li er meerdere grote updates voor uitgebracht.

Windows 3.1: vensters op iPad

Waar DOS is, kan ook Windows uiteindelijk niet ontbreken. Door wat experimenteerwerk van techjournalist Harry McCracken weten we nu dat je via iDOS 2 ook Windows 3.1 kunt gebruiken op je iPad.

Techwebsite How-To Geek heeft een uitgebreide gids geplaatst waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je Windows 3.1 op je iPad installeert. Hiervoor gebruik je de Windows 3.1-bestanden van een floppy, of moet je even het web afstruinen. Belangrijk is wel dat je voor sommige stappen een Mac of Windows-computer nodig hebt.

Wat volgt er?

De volgende stap, voor de kenners, is dat iemand erin slaagt om Windows 3.1 bij te werken naar Windows 95 in iDOS 2 en er een gids voor maakt. Mits de app tot die tijd ook beschikbaar blijft: Apple kan, zoals we in het verleden wel vaker hebben gezien, toch nog besluiten om iDOS 2 met de huidige functionaliteit uit de App Store te halen.

Voor nu is de app nog steeds te downloaden in de App Store: iDOS 2 (€ 5,49).

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar