Terug naar WhatsApp backup terugzetten wordt met iPhone véél makkelijker
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

WhatsApp backup terugzetten wordt met iPhone véél makkelijker

Door Koen van Ekeren3 mei 2023 15:512 min. leestijd0

WhatsApp werkt aan een functie waarmee je snel en eenvoudig je backup kunt terugzetten. Nu is het bij iPhones nog nodig om daarvoor iCloud te gebruiken.

WhatsApp backup terugzetten

WhatsApp backup terugzetten

Stap je met een iPhone over naar een nieuwe iPhone, dan kun je nu nog alleen je WhatsApp backup terugzetten als je een reservekopie hebt gemaakt die is geüpload naar iCloud. In het artikel over WhatsApp iCloud backup lees je hoe dit werkt.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Straks komt er een nieuwe, eenvoudigere manier, zo ontdekte WaBetaInfo op basis van een testversie van WhatsApp. Er is een nieuwe functie genaamd ‘Chats overzetten naar iPhone’. De functie is beschikbaar in de WhatsApp-instellingen, bij ‘Chats’.

Hoe werkt het overzetten straks?

Om een WhatsApp backup terug te zetten hoeven iPhone-gebruikers straks alleen WhatsApp op hun nieuwe telefoon te downloaden, zich met hetzelfde nummer te registreren en hun oude iPhone gebruiken om een QR-code op het nieuwe toestel te scannen. Vervolgens wordt de WhatsApp backup draadloos overgezet.

De nieuwe functie helpt iPhone-gebruikers om hun chatgeschiedenis naar een andere iPhone te migreren, zonder afhankelijk te zijn van iCloud. Dit is erg goed nieuws voor gebruikers die geen iCloud-abonnement hebben, en het moeten doen met de beperkte 5G iCloud-opslag die je gratis krijgt. Soms is er hierdoor niet genoeg ruimte om de gesprekken over te zetten.

De nieuwe functie is al beschikbaar voor sommige bètatesters van WhatsApp. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie voor iedereen wordt uitgerold.

Lees ook: WhatsApp op twee telefoons tegelijk gebruiken – zo werkt het

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar