Terug naar Een wandelroute uitstippelen met Google Maps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Een wandelroute uitstippelen met Google Maps

Door Laura Grootaarts30 maart 2021 07:453 min. leestijd0

De lente is nu echt begonnen en de komende dagen stijgt het kwik tot boven de 20 graden. Tijd dus voor een fijne wandeling of fietstocht. Via Google Maps kun je gemakkelijk je route uittekenen en die dan volgen via de app op je iPhone.

Wandelroute uitstippelen met Google Maps

Navigatie-apps zoals Google Maps helpen je om van A naar B te komen, en wel zo snel en efficiënt mogelijk. Recht op je doel af, langs eindeloos saaie of juist drukke wegen. Als je wandelt voor je plezier en om tot rust te komen, is dat natuurlijk niet wat je wilt. Gelukkig kun je ook zélf een persoonlijke wandelroute uitstippelen voor Google Maps. Dat doe je via de gratis Google-dienst My Maps. De allereerste stappen zet je op je Mac, de route verschijnt uiteindelijk ook in Google Maps op je iPhone. Wij helpen je op pad!

1. Nieuwe kaart

Google My Maps

Open My Maps in Safari, via mymaps.google.com. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Google-account. Klink linksboven op de knop ‘Nieuwe kaart maken’.

2. Naar de start

Start wandelroute

Linksboven staat ‘Naamloze kaart’. Klik erop en geef je route een duidelijke naam. Voer via het zoekveld bovenin het adres van het startpunt in en duw op enter. Dit wordt gemarkeerd door een speld.

3. Looproute toevoegen

Looproute toevoegen

Klik onder het zoekveld op de knop ‘Een lijn tekenen’ en op ‘Looproute toevoegen’. Klik in de buurt van het startpunt op de kaart. Je kunt nu een blauwe lijn precies over de gewenste route laten lopen …

4. Blauwe lijn

Wandelroute Google Maps uitstippelen

… of je beweegt de cursor direct naar een punt waar je heen wilt. Dan tekent Google zelf de weg daarnaartoe in. Als je tevreden bent over een stukje route, klik dan om dit vast te leggen.

5. Eindpunt

Complete route google maps

Vul zo stukje bij beetje je route in. Vergissingen maak je ongedaan met het pijltje naar links onder de zoekbalk. Ben je weer terug bij het startpunt, dubbelklik daar dan om je route te voltooien.

6. Rustpunten

Rustpunten toevoegen

Eventueel kun je op je route nog wat ­pauzemomenten intekenen, zoals een restaurant of bezienswaardigheid. Wil je dat niet, dan kun je deze en de volgende stap overslaan. Wil je het wel? Tik in de zijbalk op ‘Laag toevoegen’ en geef de laag een duidelijke naam.

7. Markering

Wandelroute pauzemoment

Zorg ervoor dat de laag gemarkeerd is – er staat dan een blauwe streep voor. Klik nu onder het zoekveld op ‘Markering’ en prik de speld op de juist plek. Geef het punt ook een logische naam.

8. Op de iPhone

Wandelroute google maps iPhone

Je kunt de route terugvinden op je iPhone, via de app Google Maps – log wel in met hetzelfde account. Tik onderin op ‘Opgeslagen’ en dan op ‘Kaarten’. Daar staat je zelf uitgestippelde route!

Wist je trouwens dat je routes die je wandelt met je Apple Watch ook als GPX route in Google Maps kunt zetten? Lees daarover ook ons artikel Apple Watch: bekijk je afgelegde routes (en bewaar ze als gpx).

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar