Terug naar 4 tips voor knallende vuurwerk-foto’s met je iPhone! ✨
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

4 tips voor knallende vuurwerk-foto’s met je iPhone! ✨

Door Laura Grootaarts31 december 2019 15:253 min. leestijd0

We hopen (tegen beter weten in) dat de mist de komende uren nog wegtrekt, zodat je vannacht kunt genieten van al het siervuurwerk dat de lucht in gaat. Hoe je de mooiste iPhone vuurwerkfoto’s maakt? We geven je een paar tips om je kans op mooie foto’s te vergroten.

vuurwerk foto iPhone

1. Maak een Live Photo

Met een Live Photo maakt je iPhone rondom het moment van afdrukken een kort filmpje van ongeveer drie seconden, compleet met beeld en geluid. Om zo’n foto te maken, zorg je ervoor dat het Live Photo-icoon boven in de app geel is – dit is het icoon met de drie cirkeltjes. Als je toch al naar dat icoontje op zoek bent: zorg er meteen voor dat de flitser uit staat (het bliksempje).

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Een Live Photo kun je naderhand bewerken: Veeg naar boven over de foto’s en kies het effect dat je wenst. Zo zie je het vuurwerk keer op keer uit elkaar knallen. Lees voor een uitgebreide uitleg ook ons artikel Maak spetterende animaties van je vuurwerkfoto’s.

2. Maak een burst

Het perfect timen van een vuurwerkfoto is een kunst. Met een burst wordt het al een stuk gemakkelijker. Met een burst maak je achter elkaar door heel veel foto’s, tot wel tientallen per seconde. Tussen al die foto’s zit vast de foto die perfect getimed is.

Om de burstmodus te gebruiken, open je de camera. Normaal druk je af met één druk op de knop, maar nu blijf je de knop vasthouden. Heb je een iPhone 11 (Pro)? Dan werkt het nét even anders. Voor het maken van een reeks foto’s, veeg je de sluiterknop naar links. Til je vinger op om te stoppen met de opname.

De beste foto uitkiezen die je als volgt:

  • Open een burst. Je vindt ze allemaal via ‘Foto’s>Albums>Bursts’.
  • Tik onder in het scherm op ‘Selecteer’.
  • Vink nu de foto’s aan die het best gelukt zijn. Je iPhone helpt je door de best gelukte foto’s met een grijs bolletje onder in het scherm te markeren.
  • Tik op ‘Gereed’ en geef aan dat je alleen deze foto of foto’s wilt behouden.

3. Vuurwerk foto’s bewerken: ga los met filters

Bij vuurwerkfoto’s hoeft het niet subtiel. Met de filters laat je de kleuren nog beter tot hun recht komen. Open een foto en tik op ‘Wijzig’: je vindt de filters onder de drie elkaar overlappende cirkeltjes. Of tik op de knop links daarnaast voor subtielere effecten. Vooral de schuifbalken zwartpunt, verzadiging en levendigheid mag je gerust op 100 zetten om de foto nog kleurrijker te maken.

4. Maak een slowmotion video

Oké: dit is natuurlijk geen foto. Maar als je de camera-app dan toch geopend hebt, kun je net zo goed ook even een videootje schieten. Het gaafste effect krijg je met een slowmotion video: daarmee zie je het vuurwerk vertraagd uit elkaar klappen. Veeg boven de afdruk-knop naar ‘slowmotion’ om een dergelijke opname te maken.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar