Terug naar VPN Mac instellen: zo werkt het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

VPN Mac instellen: zo werkt het

Door Sven Lamers1 september 2017 15:572 min. leestijd0

Als je vaak op openbare wifi-netwerken surft of je internetprivacy nog beter wilt beveiligen, is een VPN-verbinding een geweldige oplossing. In plaats van direct met allerlei websites en diensten verbinding te maken, gebeurt dat op een versleutelde manier via een andere partij, je VPN-dienst. Deze bouwt dan de verbinding op met de ingevoerde website. Dat heeft twee grote voordelen.

Ten eerste ziet het (wifi-)netwerk waarop je bent aangemeld alleen dat je verbinding maakt met de VPN-dienst – alle overige content wordt versleuteld en is niet inzichtelijk. Ten tweede lijkt het voor de websites die je bezoekt alsof de VPN-dienst een directe verbinding opbouwt. Ook de websites weten dus nooit door wie ze worden bezocht en vanaf waar. Daarom zijn met een VPN overigens ook geoblokkeringen voor buitenlandse video-content te omzeilen. Zo kun je in Nederland naar buitenlandse videodiensten kijken, en vanuit het buitenland naar bijvoorbeeld de Nederlandse Netflix. Hoe je een VPN instelt op de Mac? Dat leggen we in de onderstaande zes stappen uit aan de hand van de VPN-dienst TunnelBear.

1. Download TunnelBear

VPN Mac instellen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ga naar www.tunnelbear.com. Rechtsboven vind je een grijze ‘Download’- knop. Klik daarop en kies de Mac-versie. Voer daarna het gedownloade programma uit.

2. Hulpprogramma

VPN Mac instellen

Kies dat je TunnelBear automatisch naar de Programma’s-map wilt verplaatsen. Installeer vervolgens het hulpprogramma; hiervoor moet je je wachtwoord invoeren.

3. Inloggen

VPN Mac instellen

Maak een nieuw account aan, of, als je dat al op iOS hebt gedaan, log direct in. Vervolgens kun je via het icoontje in de menubalk TunnelBear inschakelen en het land voor je VPN-verbinding kiezen.

4. Specifiek land of automatisch?

VPN Mac instellen

Als je het voor websites wilt laten lijken dat je verbinding maakt uit een bepaald land, dan kies je dat uiteraard. Gaat het jou vooral om privacy, kies dan ‘Auto’ voor de snelste verbinding.

5. Voorkeuren

VPN Mac instellen

Open nog even de ‘Preferences’ van TunnelBear via het tandwieltje. Onder aan het tabblad General vind je de optie ‘Apple Bypass’. Zet daar een vinkje, anders raken iMessage en FaceTime in de war.

6. Vertrouwde netwerken

Een VPN maakt je internetverbinding iets trager Op het tabblad ‘Trusted Networks’ voeg je daarom veilige wifi-netwerken toe die directe toegang tot internet mogen hebben.

VPN Mac instellen

Deze workshop komt uit iCreate 90:

iCreate 90
iCreate 90
Welke Mac past bij jou?
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »

Praat mee!

avatar