Terug naar 5x zo helpt Siri je in de keuken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

5x zo helpt Siri je in de keuken

Door Laura Grootaarts2 augustus 2019 09:472 min. leestijd1

In de keuken kun je altijd wel wat hulp gebruiken, want vaak kom je handen tekort. Het maakt niet uit of je een beginnende thuiskok bent of een sterrenkok. Hulp komt uit onverwachte hoek: spraakassistent Siri op de iPhone kent zowaar enkele trucjes die goed van pas komen in de keuken.

Vooraf: ‘Hé, Siri’ activeren

Als je Siri in de keuken gebruikt, is het handig als je hem met een spraakcommando op kunt roepen. Dan hoef niet terwijl je een hete pan draagt of met je handen vol met deeg ook nog je iPhone te bedienen. Je roept gewoon ‘Hé, Siri’ en de assistent op je iPhone ontwaakt. Werkt dit bij jou nog niet? Stel het dan eerst in via ‘Instellingen>Siri en zoeken>Luister naar “Hé, Siri”’. Vervolgens kun je Siri gebruiken in de keuken!

1. Gebruik je iPhone als kookwekker

Siri kookwekker

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het perfecte eitje koken? Pasta die mooi ‘al dente’ is? Dan komt het nogal nauw met de timing! Vraag Siri daarom om een timer te zetten.

2. Rekenwonder

Siri omrekenen

Kokkerellen is soms net wiskunde. Gelukkig helpt Siri je om het een en ander om te rekenen.

3. Maak een boodschappenlijstje

Siri boodschappenlijstje

Is de olijfolie bijna op? Of heb je net het laatste beetje melk opgedronken? Zet het meteen op je boodschappenlijstje, zodat je de volgende keer niets misgrijpt.

4. Toch iets vergeten?

Siri bericht

Ben je iets essentieels vergeten en is een van je huisgenoten toevallig onderweg? Vraag hem dan gewoon om het ingrediënt alsnog mee te nemen. Vraag Siri om een bericht te sturen, spreek je boodschap in en je avondeten is gered.

5. En mocht het dan toch echt mislukt zijn …

Siri restaurants

iPhone vakantietips rondom Eten en drinken

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Eten en drinken’.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Uiteraard. Maar… 1) Voorlopig heb je kans, dat mensen met Siri meeluisteren, in de goedbedoelde poging om opdrachten te ontwaren. 2) Veel electrische keuken-apparatuur heeft een ingebouwde timer die het ding uitschakelt èn een geluid geeft. Bovendien is er (indien toepasselijk) een regeling van temperatuur of vermogen ingebouwd. TIP: Als je huis van het gas af moet, wees dan blij met de aanleiding om de mogelijkheden van je magnetron nader te verkennen, en neem kennis van wat er aan bereidingswijzen en daartoe geschikte apparatuur bestaat. (Helaas beland je algauw in boeken, gericht op de Amerikaanse markt.) En eh… verbaas je… Lees meer »