Terug naar iTip: Zo krijgt je oudere iPhone het scherptediepte-effect van de XS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Zo krijgt je oudere iPhone het scherptediepte-effect van de XS

Door Koen van Ekeren3 oktober 2018 12:092 min. leestijd0

Voor iedereen die niet de nieuwste iPhone XS of iPhone XS Max heeft, is die coole scherptediepte-functie er eentje die de jaloezie aanwakkert. Maar de mogelijkheid om met achtergrondscherpte te stoeien, is er ook voor andere iPhones met een dubbele lens.

Scherptediepte portretfoto aanpassen

Scherptediepte portretfoto aanpassen

Al ruim voor de lancering van Apple’s vlaggenschip kon dit al met de Camera-app Focos, misschien wel de pionier van het aanpasbare bokeh-effect. De app (alleen beschikbaar voor de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X en iPhone XS) richt zich volledig op het maken van portretten met achtergrondonscherpte – en dat doet hij bijzonder goed.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Na een tik op de opnameknop doemt de begeerde iPhone XS-functionaliteit op: een schuifregelaar voor het bokeh-effect. Die krijg je ook als je een eerder gemaakte portretfoto importeert. Hoe meer je de regelaar naar rechts veegt, hoe erger de achtergrond verandert in een onherkenbare waas. De functionaliteit zit niet even goed in elkaar als die van de iPhone XS, maar we moeten zeggen: heel ver zit die er niet vandaan. Alleen bij een zeer groot diafragma (en dus veel achtergrondonscherpte) zijn er wat schoonheidsfoutjes te vinden.

Veel meer opties met Focos

Focos logoMaar Focos biedt veel meer dan alleen een regelaar voor het diafragma. Met functies als Highlights, Vorm en Helderheid pas je de waas op de achtergrond tot in de perfectie aan. Met verschillende lenzen geef je ze zelfs een artistiek effect mee. En je kunt delen van een portretfoto isoleren, waarna je eventuele schoonheidsfoutjes er met een kwast uit poetst.

Niet alle van laatstgenoemde opties zijn gratis, daarvoor heb je de Pro-versie nodig. Die kost €1,09 per maand, of €11,99 voor een levenslange toegang. Maar ook zonder deze Pro-functies breng je je portretfoto naar de Max. En misschien wel meer dan dat.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar