Terug naar Schermtijd iOS 12: hoe verslaafd ben jij aan je iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Schermtijd iOS 12: hoe verslaafd ben jij aan je iPhone?

Door Koen van Ekeren18 september 2018 12:502 min. leestijd0

We ontvangen een overvloed aan notificaties en het is vaak bijzonder lastig om onze iPhone weg te leggen. Schermtijd, een nieuwe functie van iOS 12, moet ons beschermen tegen deze verleidingen. Met Schermtijd zie je hoeveel tijd je besteedt aan je iPhone en iPad. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel uren je doorbrengt op social media of hoelang je je apparaat na bedtijd hebt gebruikt.

Het zijn confronterende cijfers die je stimuleren om eindelijk iets aan je overmatig iPhone-gebruik te doen. En om dit te realiseren, geeft de functie je allerlei handige opties. Bepaal bijvoorbeeld hoeveel tijd je per dag mag besteden aan Facebook, of stel in dat je je iPhone na half elf ‘s avonds niet meer mag gebruiken.

1. Schermtijd iOS 12

schermtijd iOS 12

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Open de app Instellingen en tik op Schermtijd en ‘Ga door’. Geef aan of deze iPhone van jezelf is of van je kind – je krijgt dan meer opties. Wij kiezen voor ‘Dit is mijn iPhone’.

2. Startscherm

Schermtijd ios 12

Tik nu op de naam van je iPhone. Het startscherm geeft je statistieken van de huidige dag, zoals de schermtijd en het verschil met het gemiddelde.

3. Meer statistieken

Schermtijd ios 12

Tik op de statistieken voor meer cijfers. Per app zie je hoelang je hem die dag of week hebt gebruikt, hoe vaak je je iPhone oppakt en waar je de meeste meldingen van krijgt.

4. Limieten

Schermtijd ios 12

Loopt het uit de hand met een app? Tik op de app en kies ‘Voeg limiet toe’. Bepaal een limiet, stel bij ‘Pas dagen aan’ in voor welke dagen dit geldt en tik op ‘Voeg toe’.

5. Apparaatvrije tijd

Schermtijd ios 12

Voorkom dat je je iPhone gebruikt als je moet slapen: tik vanuit het startscherm op ‘Apparaatvrije tijd’, zet de schakelaar op groen en stel een start- en eindtijd voor je iPhone-vrije tijd in.

6. Wit scherm

Schermtijd ios 12

Applimiet bereikt, of gaat je apparaatvrije tijd in? Je ontvangt geen meldingen en als je een app opent, krijg je dit witte scherm. Als het noodzakelijk is kun je het scherm negeren.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar