Terug naar AirDrop werkt niet op je iPhone? Zo los je het op
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

AirDrop werkt niet op je iPhone? Zo los je het op

Door Koen van Ekeren13 februari 2019 12:003 min. leestijd2

Voor het snel uitwisselen van bestanden is AirDrop geweldig, maar het komt nogal eens voor dat je iPhone of iPad niet in de lijst met apparaten verschijnt. Dit is wat je kunt doen als AirDrop problemen geeft.

AirDrop werkt niet

AirDrop werkt niet

Met AirDrop wissel je draadloos bestanden uit tussen je iPhone, iPad of Mac. Dit werkt erg eenvoudig en de gecodeerde overdracht maakt het superveilig. Toch levert AirDrop ook veel ergernissen op, omdat het soms op onverklaarbare wijze niet werkt. Je kunt dan het volgende proberen:

1. Stel in dat iedereen je mag zien

Als je bij iemand niet in de lijst met apparaten verschijnt, dan kan het zijn dat je diegene niet in Contacten hebt staan. Standaard is jouw iPhone of iPad immers alleen zichtbaar voor de mensen die je in de Contacten-app hebt toegevoegd.

Voeg diegene dus toe, of stel in dat iedereen je iPhone of iPad mag zien. Dit laatste stel je in via de Instellingen-app, tik daar op ‘Algemeen>AirDrop’.

2. Schakel bluetooth en wifi uit en in

Heb je nog steeds problemen met AirDrop? Dan kan het zin hebben om wifi en bluetooth even uit te schakelen en daarna weer te activeren. Doe dit wel via de Instellingen-app en niet via het Bedieningspaneel, want in het laatste geval verbreekt je iOS-toestel alleen de verbinding met het huidige netwerk.

3. Nieuwste iOS-versie

Nieuwe iOS-versies lossen problemen op – ook met bluetooth. Controleer dus of de nieuwste versie op je iPhone staat. Dit check je via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Als er een nieuwe versie beschikbaar is, tik je op ‘Download en installeer’.

4. iPhone resetten

Als de voorgaande stappen niet werken kun je het nog proberen met een reset. Bij de iPhone 8 en nieuwer werkt dat als volgt:

  • Duw kort op de bovenste volumeknop, waarmee je het geluid harder zet.
  • Laat los en druk kort op de onderste volumeknop.
  • Laat weer los en druk de zijknop van je iPhone in, totdat je iPhone opnieuw opstart en het Apple-logo in beeld verschijnt.

Heb je een iPhone 7? Dan gaat het resetten op een andere manier.

5. Herstel netwerkinstellingen

Is je iOS-toestel na alle stappen nog steeds niet te vinden met AirDrop? Misschien gaat het er dan iets mis met de manier waarop je iPhone of iPad verbinding maakt met bepaalde apparaten.

In dat geval kun je een uiterste poging wagen door de netwerkinstellingen te herstellen. Is niet leuk, want je iOS-toestel moet hierna opnieuw verbinding maken met elk wifi-netwerk en bluetooth-apparaat dat je hebt gebruikt. Maar misschien helpt het:

  • Open de instellingen-app en tik op ‘Algemeen’.
  • Scrol helemaal naar beneden, tik op ‘Stel opnieuw in’ en kies ‘Herstel netwerkingstellingen’.
  • Voer je toegangscode in en tik opnieuw op ‘Herstel netwerkinstellingen’ om te bevestigen.
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Maarten
Lezer
Maarten

Werkt nog steeds niet.
Problem zit denkelijk in mn mac want de iPhone Airdopt wel met andere iPhones
Het rare is dat ik wel Safari kan verpakken op mn Mac als ik op de iPhone een site open heb staan.

bruce
Lezer
bruce

ik heb een oudere iPhone (4s meen ik, waar zie bij apple aan welk type je hebt van wat dan ook??? stel idioten) waarvan ik cam. wilde gebruiken. dat gaat maar nu de film naar de iMac…
BT is op de iMac “niet beschikbaar”. ??? en airdrop komt op de iPhone niet voor bij “algemeen”.
Bedankt apple, lekker systeem, even een film overzetten….