Terug naar De beste manier om een portret te bewerken op je Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

De beste manier om een portret te bewerken op je Mac

Door Redactie iCreate20 oktober 2022 09:003 min. leestijd0

Het maken van een portretfoto is één, maar de nabewerking is net zo belangrijk. Wij laten zien hoe je de geportretteerde nog meer uit de foto laat springen. Bijvoorbeeld door het scherptediepte-effect verder aan te sterken. Zo richt je de aandacht op je onderwerp en verdwijnt de rest in een waas. Met een filter en het retoucheer-gereedschap maak je het portret helemaal af. Pak je Mac erbij, want het is tijd om een portret te bewerken!


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 Portretmodus

Portret bewerken Mac

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Portretfoto’s maak je met de Camera-app van je iPhone. Veeg daar over de cameramodi naar links om de portretmodus te activeren. Hiermee voeg je achtergrondonscherpte (bokeh) toe aan de achtergrond.

Fotografeer je met de portretmodus, dan voegt de software automatisch een bokeh-­effect toe. Die achtergrondonscherpte kun je in de nabewerking versterken of afzwakken in de Foto’s-app.

2 Importeren

Portret bewerken Mac

Haal je Mac erbij en open de Foto’s-app om het portret te bewerken. ­Importeer de gedownloade foto ‘Portretmodus.jpg’ via ‘Archief>Importeer’. De foto heeft afleidende graffiti op de achtergrond. Klik op ‘Bewerk’.

3 Blurren

ws_fotos_142

Selecteer linksonder ‘Portret’. Sleep de schuifregelaar ‘Diepte’ naar ƒ2,2. De software van Foto’s bootst de bokeh na die ontstaat wanneer je een groter diafragma gebruikt bij een ­professionele camera.

4 Digitaal licht

ws_fotos_142

Klik onder de foto op het effect ‘Contourlicht’. Dit is de derde knop van links. Het effect voegt contrasterend licht toe om de vorm van het gezicht van het onderwerp te accentueren.

5 Belichting aanpassen

ws_fotos_142

De highlights van Contourlicht zorgen ook voor een gladdere huid. Vind je de belichting te heftig, of mag het wel wat meer? Via de schuif ‘Licht’ versterk of verzwak je het effect.

6 Verander de compositie

ws_fotos_142

Importeer ons ‘LEDlight.jpg’-bestand. Breng de regelaar van ‘Diepte’ naar een wazige ƒ1.4. Klik op ‘Snij bij’. Trek de linkerkant naar binnen om de lamp te verwijderen en klik op ‘Gereed’.

7 Stileer de look

ws_fotos_142

Klik op ‘Filters’ om een meer karakteristiek portret te maken. De opname is een beetje warm, dus klik op ‘Dramatisch koel’ en sleep de schuif naar 77 om contrasterende blauwtinten toe te voegen.

Experimenteer via de tab Filters met de negen verschillende effecten. Zo geef je een portretfoto een fraaie, gestileerde look. Je kunt de sterkte van de filters verminderen om de foto er subtieler en natuurlijker uit te laten zien.

8 Retoucheren

ws_fotos_142

Make-up helpt om wallen, puistjes en oneffenheden te camoufleren. Klik op de knop ‘Pas aan’ en zoom via de schuif in de knoppenbalk in naar 200%. Klap het gereedschap ‘Retoucheer’ uit en stel de grootte in op 10. Klik op de kwast en haal oneffenheden in de huid weg door erop te klikken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar