Terug naar Ontdek de vernieuwingen in Pages, Numbers en Keynote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Ontdek de vernieuwingen in Pages, Numbers en Keynote

Door Laura Grootaarts2 juni 2021 14:572 min. leestijd0

De iWork-apps worden steeds beter. Ontdek twee handige nieuwe functies die Apple recent toevoegde.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Apple’s iWork-apps zijn geweldig voor zowel je werk als je persoonlijke projecten. Microsoft Office is populair, maar iWork-apps zijn gratis voor Mac-gebruikers. En op veel punten werken ze net zo goed als Office – of zelfs beter! Om de zoveel tijd werkt Apple Pages, Keynote en Numbers stilletjes bij met nieuwe functies. Heb je automatische updates ingeschakeld, dan kan dat je zomaar ontgaan. Inmiddels zijn we bij versie 11.0 van Pages, Numbers en Keynote beland. Je kunt hiermee gemakkelijk aanklikbare telefoonnummers toevoegen. Bovendien is de mediabibliotheek overzichtelijker geworden. Wij laten het je zien!

1. Link toevoegen

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Met Pages en Keynote kon je al van een stukje tekst een linkje maken naar een website. Nu kun je ook aanklikbare telefoonnummers maken. Selecteer een telefoonnummer en ga naar ‘Opmaak>Voeg link toe>Telefoonnummer’.

2. Onderstreept

Het telefoonnummer is nu onderstreept, om aan te geven dat het aanklikbaar is. Als je er nu op klikt, dan krijg je de optie om te bellen. Maar dat doen we nog niet: klik eerst maar eens op ‘Wijzig’.

3. Bewerken

In het menu kun je de getoonde tekst en het gekoppelde telefoonnummer eventueel nog aanpassen. Of klik op ‘Verwijder’ als je toch liever niet hebt dat het nummer aanklikbaar is.

4. Bellen

Wil je het nummer in het document bellen? Klik erop, en klik daarna op ‘Bel’. We bellen via de Mac, maar je iPhone moet wel ergens bij je in de buurt liggen, anders werkt het niet.

5. Bevestig het telefoontje

Als je op ‘Bel’ hebt geklikt, wordt er nog niet meteen gebeld. Je moet ter bevestiging in de rechterbovenhoek nogmaals op ‘Bel’ klikken. Dat verkleint de kans dat je per ongeluk iemand belt.

6. Contact!

Als het telefoontje beantwoord wordt, verandert het blokje in de rechterbovenhoek. Tijdens het gesprek worden hier geluidsgolven weergegeven. Ben je klaar, dan klik je op ‘Stop’ om het gesprek te beëindigen.

De vernieuwde mediabibliotheek

1. Foto’s

De mediabibliotheek is veranderd. Klik op ‘Media>Foto’s’ en je krijgt toegang tot de foto’s in je Fotobibliotheek ­– je video’s staan onder ‘Films’. Versleep de randen van het kader om meer content te zien.

2. Muziek

Muziek toevoegen kan ook, dat is een leuke toevoeging voor bij een Keynote-presentatie. Kies op het paneel Muziek een liedje uit je muziekcollectie. Er verschijnt vervolgens rechts een eenvoudige muziekspeler in beeld.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar