Terug naar Locatie delen Nijmeegse vierdaagse: 5 handige apps!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Locatie delen Nijmeegse vierdaagse: 5 handige apps!

Door Laura Grootaarts16 juli 2018 11:533 min. leestijd0

Paniek! De Nijmeegse Vierdaagse-app voor de iPhone lijkt niet op tijd klaar te zijn voor de start van het evenement. En die app maakt het nou juist zo eenvoudig om wandelaars te volgen. Handig als je in het publiek staat om iemand aan te moedigen, of als je met een loopgroep meedoet en elkaar uit het oog verliest. Gelukkig zijn er nog andere manieren om Vierdaagse-wandelaars te volgen. Met deze iOS-apps kun je je locatie delen!

1. WhatsApp

Nijmeegse vierdaagse locatie delen

WhatsApp is een uitstekende manier om elkaar terug te vinden in de massa. En dan bedoelen we niet omdat je er appjes mee kunt sturen in de trant van: “Ik ben hier, tussen tweeduizend anderen, en ik heb een roze petje op.” Nee, WhatsApp heeft een functie waarmee je op een kaart precies ziet waar iemand uithangt. Open de chat van de persoon of personen waarmee je je locatie wilt delen, tik op het plusje. ‘Via Locatie en Live locatie delen’ zet je jezelf op de kaart.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Zoek mijn vrienden

Deze methode is er exclusief voor mensen met een iPhone. Met de standaard app Zoek mijn vrienden zie je precies waar anderen uithangen. Gezinsleden staan hoogstwaarschijnlijk al automatisch in de app (als je Delen met gezin geactiveerd hebt), andere mensen moet je nog even toevoegen via de knop rechtsboven. Handig is dat je ook een notificatie kunt ontvangen op het moment dat de wandelaar in kwestie zich bij jou in de buurt vertoont.

3. iMessage

Ook een optie op de iPhone, is je locatie delen van de app Berichten. Het lijkt een beetje op de werkwijze in WhatsApp. Open een chat met degene waarmee je in contact wilt blijven en tik bovenin op de i-knop. Je kunt daarmee direct en eenmalig je locatie delen, of deze informatie voor een aantal uren beschikbaar maken.

4. Apple Kaarten

Nog een manier om je locatie te delen, is via Apple’s eigen Kaarten-app. Open Apple Kaarten en tik op de kompasnaald om je locatie in beeld te krijgen. Tik op het blauwe bolletje en op ‘Deel mijn locatie’. Dit is vooral handig als je in het publiek staat, want daarna moet je niet meer bewegen – de locatie verandert niet realtime mee.

5. Google Maps

Je hebt twee mensen op deze aardbol: mensen die Apple Kaarten gebruiken, en mensen die Google Maps gebruiken. Ook in Google Maps kun je je locatie delen met een van je contacten. Ook hier is dat een kwestie van op het bolletje van je locatie tikken en de informatie delen met de persoon naar keuze.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar