Terug naar Ontdek deze 5 nieuwe iOS 11-functies in Apple Kaarten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Ontdek deze 5 nieuwe iOS 11-functies in Apple Kaarten

Door Koen van Ekeren27 februari 2018 16:322 min. leestijd0

Het wordt steeds fijner om de weg op te gaan met de Kaarten-app van Apple. De introductie van iOS 11 bracht vijf handige functies voor Kaarten met zich mee, waardoor hij een nog serieuzere concurrent vormt voor Google Maps.

iOS 11-functies in Apple Kaarten

Apple Kaarten is de navigatie-app van Apple, waarmee je kunt navigeren, of bestemmingen opzoekt. Lang was de app beduidend minder dan Google Maps, maar Kaarten is bezig aan een enorme inhaalslag. Dit zijn de vijf nieuwste iOS 11-functies in Apple Kaarten:

1. Rijstrook-begeleiding

Kaarten iOS 11

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De kaartendienst heeft een handige rijstrook-functie geïntroduceerd, die we al kennen van Google Maps. Nader je een afslag, dan geeft de functie boven in het scherm met pijlen weer welke rijbanen er zijn en welke je moet pakken voor de juiste afslag.

2. Indoorkaarten

Kaarten iOS 11

In Kaarten kun je nu in sommige winkelcentra en luchthavens indoor navigeren, waardoor het een stuk gemakkelijker is geworden om de weg te vinden. In Nederland is Schiphol vooralsnog de enige locatie met een indoorkaart. Via de tabel rechts geef je aan welke verdieping je wilt zien.

3. Overzicht

Kaarten iOS 11

Nadat je op ‘Start’ hebt getikt om de navigatie te starten, verschijnt bovenin de tekst ‘Tik voor overzicht’. Kaarten laat dan tijdens de reis het grotere geheel zien. Dat is handig als je bekend bent met de route, maar je graag de reisduur in de gaten houdt.

4. Snelheidslimiet

In Nederland is de limiet nog alleen zichtbaar bij CarPlay, maar Kaarten laat binnenkort de snelheidslimiet zien – een functie die bij Google Maps ontbreekt.

5. Eenhandig zoomen

Als je een locatie van dichterbij wilt bekijken, kan dat nu eenvoudig met één hand. Dubbeltik met een vinger op het scherm en laat die bij de tweede tik niet los van het scherm. Veeg nu met die vinger naar boven om in te zoomen, of zoom uit met een veegbeweging naar beneden.

Deze tips komen uit iCreate 95. Hierin vind je nog 76 (!) andere iOS 11 tips:

iCreate 95
iCreate 95
iOS 11: 81 geheime functies
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar