Terug naar Zo werken alle nieuwe functies van iOS 14.3
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Zo werken alle nieuwe functies van iOS 14.3

Door Sven Lamers14 december 2020 22:144 min. leestijd1

Apple heeft vanavond iOS 14.3 uitgebracht, met daarin een hoop nieuwe leuke functies. Zo kun je de nieuwe ecologische zoekmachine Ecosia gebruiken, foto’s maken in het nieuwe ProRAW-formaat en met behulp van Opdrachten je bureaubladachtergrond aan de tijd van de dag aanpassen. Wij laten zien hoe deze drie grote nieuwe functies werken.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Gebruik Ecosia als standaardzoekmachine

Ecosia is een nieuwe zoekmachine-optie in iOS 14.3. Deze noemt zichzelf een economisch verantwoorde zoekmachine. Tachtig procent van de winst die door de zoekmachine wordt gegenereerd, doneert het bedrijf aan een goed doel en laat bomen in de Braziliaanse regenwoud en in Burkina Faso planten. Door Ecosia te gebruiken ondersteun je dus dit doel. De zoekresultaten worden overigens geleverd door Microsofts zoekmachine Bing.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

ecosia

Om Ecosia als standaardzoekmachine te gebruiken, voer je de volgende stappen uit:

  1. Open de Instellingen-app van je iPhone of iPad.
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Safari’.
  3. Kies ‘Zoekmachine’ en tik op ‘Ecosia’ als gewenste zoekmachine.

Maak foto’s in het nieuwe ProRaw-formaat

iPhone 12 Pro-bezitters kunnen in de nieuwe iOS-versie foto’s maken in het nieuwe Apple ProRAW-formaat. Dit is ontworpen voor wie graag in RAW fotografeert, maar ook wil profiteren van de camera-trucjes van Apple, met ruisonderdrukking en multiframe-beeldbewerking.

iPhone met periscooplens

Je schakelt ProRAW in via de Instellingen-app, bij ‘Camera>Structuren’. Bij het fotograferen verschijnt dan in de rechterbovenhoek van een RAW-schakelaar. Hier kun je op tikken om deze snel uit of in te schakelen. Zorg dat je over genoeg opslag beschikt, want foto’s in ProRAW zijn ongeveer 25 MB groot.

Pas je achtergrond aan op basis van tijd

In Opdrachten van iOS 14.3 viert een bouwsteen een comeback: ‘Stel achtergrond in’. In combinatie met de andere verbeteringen van Opdrachten in iOS 14 maakt dat een interessante takenreeks mogelijk. Wat dacht je van een dynamische wallpaper net zoals je dat bij macOS hebt? En je past zelf de tijden aan wanneer de achtergrond aangepast moet worden. Ten eerste download je acht afbeeldingen die je wilt gebruiken en plaatst deze in een nieuwe map van Shortcuts in je iCloud Drive. Noem die map ‘Achtergrond’. De standaardachtergronden van iOS zijn zeer geschikt om te gebruiken voor verschillende tijden van de dag – wij downloaden de laatste 8 van 9to5Mac. Zorg ervoor dat je de afbeeldingen genummerd hebt in de volgorde die je wilt. Ga daarna aan de slag met de stappen.

1. Download takenreeks

Download op je iPhone of iPad deze takenreeks. Eventueel moet je in ‘Instellingen>Opdrachten’ eerst nog toestemming geven dat niet-vertrouwde opdrachten mogen worden toegevoegd. Kies bij het toevoegen helemaal onderin voor ‘Voeg niet-vertrouwde opdracht toe’.

2. Download takenreeks

Voeg nu de tijd toe wanneer je eerste wallpaper gebruikt moet worden. Wij beginnen met 05:00. Tik op ‘Ga door’.

3. Het nummer

Nu voer je het nummer in van de eerste achtergrondafbeelding. Standaard staat al ‘1’ ingevuld. Tik dus op ‘Ga door’.

4. Herhaal

Herhaal de voorgaande stappen nu nog zeven keer voor verschillende tijden van de dag.

5. De map

Voeg nu het bestandspad in van de map waarin de afbeeldingen staan. Heb je onze uitleg boven gebruikt? Dan is het ‘Shortcuts>Achtergrond’.

6. Welk apparaat?

Schrijf nu of je de opdracht op een ‘iPhone’ of ‘iPad’ wilt gebruiken. Wij laten onze instelling ongemoeid voor: ‘iPhone.

7. Grootte

Nu dien je de maximale ‘Breedte’ en ‘Hoogte’ van je iPhone in te voeren. Op iOSRes vind je de groottes van de belangrijkste iPhone-formaten. De tweede vragen over ‘Breedte’ en ‘Hoogte’ laat je leeg, die heb je alleen nodig als je meerdere devices hebt.

8. Identifier

Voeg nu de naam toe van de afbeeldingenreeks die je gebruikt. In ons geval dus ‘Beach’. Herhaal dit bij de tweede vraag, die gaat over je vergrendelscherm. In theorie zou je dus ook verschillende afbeeldingen kunnen gebruiken voor het vergrendelscherm en het beginscherm.

9. Automatisering

Ga naar het tabblad ‘Automatisering’, tik ip het plusje en kies ‘Persoonlijke automatisering’. Kies daarna ‘Tijdstip’ en kies als eerste tijdstip ’05:00′ – juist, de tijd van je eerste wallpaper.

10. Voeg taak toe

Kies daarna ‘Voeg taak toe’ en zoek naar ‘Voer opdracht uit’. Kies daar als ‘Opdracht’ voor ‘Auto Wallpaper’. Kies ‘Volgende’, schakel ‘Vraag vóór uitvoeren’ uit en kies ‘Gereed’. Herhaal de vorige en deze stap voor alle andere 7 tijdstippen, en je dynamische wallpaper is klaar.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
marc
Lezer
marc

Ziet er duidelijk uit , met onderkopjes dus netjes stap voor stap uitgeschreven , prima gedaan