Terug naar Ontdek de nieuwe functies voor Foto’s in iOS 16
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Ontdek de nieuwe functies voor Foto’s in iOS 16

Door Laura Grootaarts22 november 2022 09:003 min. leestijd0

Apple heeft in de grote iOS 16-update van dit jaar allerlei nieuwe functies toegevoegd aan de app Foto’s. Die zijn wat praktisch van aard. Zo is er een manier om de wildgroei aan dubbele foto’s en video’s aan banden te leggen – dat kan zomaar een hoop opslag schelen. Ook nieuw: bewerkingen die je hebt toegepast op de ene foto, plak je zo op een reeks andere foto’s. Daarnaast zijn er nog een hoop handige extraatjes. We nemen ze even met je door.

nieuwe functies Foto's iOS 16

Dubbele foto’s opruimen

1 Dubbele onderdelen

nieuwe functies Foto's iOS 16

Soms belanden foto’s en video’s dubbel op je iPhone. Gelukkig maakt een van de nieuwe functies in iOS 16 het nu gemakkelijk om duplicaten in Foto’s op te ruimen. Ga naar ‘Albums’ en tik onder ‘Andere’ op ‘Dubbele onderdelen’.

2 Ruimtevreters

nieuwe functies Foto's iOS 16

Je ziet nu welke foto’s en video’s je iPhone detecteert als duplicaten. En ook hoeveel ruimte dat vreet. Tik op ‘Combineer’ achter een fotoduo om maar een van de twee bestanden te bewaren.

3 Veel duplicaten?


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

nieuwe functies Foto's iOS 16

Zijn er veel duplicaten, en vertrouw je je iPhone blind? Tik bovenin op ‘Selecteer>Selecteer alle’. Via de knop ‘Voeg samen’ onderaan in het scherm, maak je in één keer schoon schip.

Een reeks foto’s bewerken

1 Bewerk eerst één foto

nieuwe functies Foto's iOS 16

Een reeks foto’s dezelfde stijl geven? Dat kan! Open een foto en tik op ‘Wijzig’. Bewerk nu je foto via de menu’s ‘Pas aan’ en ‘Filters’ totdat je hem op zijn mooist vindt. Tik ten slotte op ‘Gereed’.

2 Kopieer bewerkingen

nieuwe functies Foto's iOS 16

Houd de foto nog even in beeld. Tik rechtsboven op de bol met de drie puntjes en tik op ‘Kopieer bewerkingen’. Tik daarna op het pijltje linksboven om terug te gaan naar je bibliotheek.

3 Plak bewerkingen

ws_fotos_143

Tik rechtsboven op ‘Selecteer’ en vink de foto’s aan waarop je dezelfde bewerkingen wilt toepassen. Via de bol met de drie puntjes rechtsonder kies je ten slotte ‘Plak bewerkingen’.

Nog wat extraatjes

1 Een stapje terug

ws_fotos_143

Trek je aan een paar sliders en denk je op een gegeven moment: mijn foto wordt er niet mooier op met deze bewerkingen? Via de pijltjes linksboven ga je stapsgewijs terug of juist toch weer vooruit.

2 Zet personen op alfabet

nieuwe functies Foto's iOS 16

Ga naar ‘Albums’ en tik op ‘Personen’. Je kunt nu het album ‘Personen’ ordenen in alfabetische volgorde. Hiervoor tik je op de twee pijltjes bovenin en zet je een vinkje voor de optie ‘Naam’.

3 Beter beveiligd

nieuwe functies Foto's iOS 16

Iemand die je ontgrendelde iPhone in handen heeft, kan niet zomaar naar je verborgen of recent verwijderde foto’s tikken. Voordat deze albums hun geheimen prijsgeven, moet je eerst ontgrendelen met Face of Touch ID.

Gedeelde iCloud-fotobibliotheek

Een van de grotere nieuwe fotofuncties van dit jaar is de gedeelde iCloud-­fotobibliotheek. Hiermee deel je al je foto’s of een specifiek deel daarvan met maximaal vijf anderen. Je vindt de optie via ‘Instellingen>Foto’s>Gedeelde bibliotheek’.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar